Roskilde Fjord

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber. Den smalle fjord strækker sig 40 km ind i det sjællandske landskab. I fjorden findes omkring 30 små øer og holme, som rummer et rigt og stort set uforstyrret plante- og dyreliv.

Mange steder ved Roskilde Fjord kan du se spor fra for­tidens aktiviteter. Langs fjordens kyst kan du finde køk­kenmøddinger fra stenalderen. Her har jægere og fiskere for 6000 år siden siddet og lavet mad med udsigt til fjorden. I deres køkkenmøddinger kan du endnu se skallerne fra de muslinger og østers, de spiste, samt knogler fra dyr og redskaber som pilespidser og stenknive.

Handel i vikingetiden og i den tidlige middelalder foregik ofte til søs, og - med Roskildes placering midt i kongeriget - blev den en af de vigtigste byer i Danmark, med fjorden som bindeleddet udadtil.

I slutningen af vikingetiden havde vores forfædre brug for at kunne lukke indsejlingen til Roskilde for fjendens skibe. Derfor blev der sænket fem vikingeskibe ved Skuldelev, som du i dag kan se rester og rekonstruktioner af på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Når du i dag sejler på Roskilde Fjord lægger du dig i køl­vandet på stenalderens stammebåde, vikingernes langskibe og middelalderens store sejlskibe.

Læs mere om Roskilde Fjord her.

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde info@visitroskilde.dk
 

Kontakt

Adresse

Roskilde Fjord
4000 Roskilde

Fakta

  • Type

    • Fjord

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.075704292
Latitude : 55.661773933