Oplev Lise Nørgaards Roskilde

De fleste danskerne elsker tv-serien Matador med Fede, Maude og alle de andre. Men i Roskilde elsker vi den ekstra højt.

For den folkekære forfatter Lise Nørgaard, der har skrevet serien, er født og opvokset her i Roskilde. Og hendes rødder i byen har også sat sit tydelige præg på flere af hendes senere bøger – bl.a. erindringsbogen Kun en pige, der beskriver hendes opvækst i grossererhjemmet i Roskilde.

På Turistbureauet kan du købe en byguide til 5 kr., der fører dig igennem en underholdende byvandring i Lise Nørgaards fodspor. Du får både et glimt af hendes opvækst – og historier om nogle af de steder, som har spillet en central rolle i hendes liv.

Turen går bl.a. forbi banken, hvor hendes far blev nægtet et lån og forbi Hotel Prindsen, hvor Lise Nørgaard som barn fik danseundervisning i Guldaldersalen. Ligeledes kommer du forbi flere af hendes barndomshjem – bl.a. villaen på Villavej, hvor Lise Nørgaard boede sammen med sine forældre, lillesøsteren Gerda, lillebroderen Kai… og ”Moster Bob”.

Andre highlights på turen er moderens butik ”Paris”, pigeskolen, hun gik på – og Roskilde Dagblad, hvor hun blev udlært som journalist. Og så kommer du naturligvis også forbi bænken i Algade, hvor hun, foreviget i bronze, holder skarpt øje med bylivet, der passerer forbi.

Se den her som printvenlig pdf

Fødselsdag 100 år

Lise Nørgaard fylder d. 14 juni 100 år. Man kan booke en guidet tur rundt i forfatterens fodspor her. På turen får du fortællingen om Lise Nørgaards liv i Roskilde fra fødsel til senere konfirmation, ægteskab – og skilsmisse. Vi kommer naturligvis også ind på forfatterens karrierestart som journalistelev på Roskilde Dagblad – en stilling som på daværende tidspunkt var nærmest upassende for en kvinde, og som senere skulle kombineres med livet som småbørnsmor.


 

Del denne side