Tid til fordybelse og oplevelser i Roskildes enestående natur

Velkommen til Boserup Skov, "hvor anemonerne blomstrer tidligere og skønnere end noget andet sted i Danmark" (Gustav Wied: Knagsted, 1902).

Boserup Skov er en del af Nationalpark Skjoldungernesland og er et af de mest besøgte naturområder ved Roskilde. Det er der mange gode grunde til, for Boserup Skov er skøn at besøge hele året rundt. Lige nu er sommeren at opleve overalt i naturen.

Boserup Skov - Et flor af dansk fauna og flora

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. Bøgen er det mest almindelige træ, og om foråret dækkes skov- bunden af lærkespore og anemoner.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. Først på sommeren kan du høre et kor af fuglestemmer fra bogfinker, nattergale og andre sangfugle. Om vinteren kan du være heldig at opleve flokke med kvækerfinker.

KONKURRENCE: #Anemonesporet i Boserup Skov

VisitRoskilde inviterede henover påsken, på to guidede anemoneture i Boserup Skov. Sideløbende har VisitRoskilde kørt en fotokonkurrence på Instagram. Se vinderen her

7 gode grunde til at hoppe på cyklen og opleve Roskilde

Vi har samlet 7 cykelruter, hvor du kan få vind i håret, røde kinder og opleve Roskilde og omegn på cykel. Rigtig god fornøjelse!

Vandreture Skjoldungelandet

Vandrestier i Vikingernes fodspor

Snør vandreskoene og følg i vikingernes fodspor! Oplev den smukke natur i Roskilde samtidig med du får motion og frisk luft.

Boserupskov natur lejrplads

Boserup Skov naturlejrplads ligger i den nordlige del af skoven lige ud til Roskilde Fjord. Her findes grillplads, bord og bænk samt areal til teltslagning.

INSPIRATION: Naturoplevelser

Landskabet og naturområder ved Roskilde kan give ro til sjælen. Aldrig langt fra Fjorden, skyggefulde skove og parker - Her kan man "tjekke ud"!

Nationalpark Skjoldungernes Land

Oplev et varieret landskab på en oplevelsesrig vandring gennem danmarkshistorien

10 TIPS: Sommer-oplevelser i Roskilde

Besøg Roskilde hvor sommeren gør græsset grønt, haven varm, stranden nødvendig. Vi har udvalgt 10 steder, hvor du kan opleve sommeren!