VisitRoskilde for pressen & turismeerhvervet

Her på siden kan du som erhverv, medlem og presse finde information vedr. presse- meddelelser, pressekontakt, nyheder om turismen og benytte vores mediecenter

 

Pressemeddelelser:

Marts 2017: Oplev anemonehavet i Boserup Skov

VisitRoskilde inviterer i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening på to særlige vandringer på ’anemonesporet’, hvor man ved selvsyn kan se det imponerende anemonehav – og samtidig blive klogere på den nye Nationalpark Skjoldungernes Land.

Marts 2017: Naturturisme - Roskilde har et guldæg i baghaven 

Naturen spiller som aldrig før en central rolle, når vi vil ud og opleve verden – og her har Roskilde noget særligt. Med en placering midt i Nationalpark Skjoldungernes Land har Roskilde en række unikke naturoplevelser, som bare venter på at blive budt ud til byens turister.

Januar 2017: AlleTidersBedste-Oplevelser 

En ny, gratis ’AlleTidersBedste-pose’ skal sætte generationerne sammen og inspirere  bedsteforældre og børnebørn til at opleve Roskildes store udbud af aktiviteter i ferierne. 

November 2016: Julen starter på Stændertorvet!

Der bliver skruet helt op for julehyggen på det smukke torv i Roskilde, når Roskilde Handel, VisitRoskilde og Roskilde Kommune for andet år i træk slår hyttedørene op til ’Jul på Stændertorvet’.

Oktober 2016: RO:KOST er blevet en tradition hos Roskildenserne

RO:KOST er skabt med ønske om at få flere til at smage på lokale råvarer, handle lokalt og tænkte lokalt. Madfestivallen løber af stablen for 3. år i træk og er den hidtil største med 2200 solgte billetter og har vokseværk med 13 deltagende restauranter mod 8 i 2015.

Oktober 2016: RO:KOST: Lokale smagsoplevelser lokker borgere og nærturister til Roskilde

VisitRoskilde gentager i uge 41 for tredje år i træk madfestivalen RO:KOST i samarbejde med byens bedste restauranter og lokale fødevarerproducenter

August 2016: Hilsen fra Roskilde - Postkort konkurrence

Roskilde skal have fem nye postkort med motiver fra byen taget af lokale foto-entusiaster. Med inspiration fra 1900tallets postkortserie ”Hilsen fra Roskilde”, udskriver VisitRoskilde konkurrencen "Hilsen Fra Roskilde" anno 2017.

August 2016: Da Roskilde havde besøg af Tyrkisk rejseprogram

”İLE DÜNYAYI GEZİYORUM” (”Travelling around the World with Özlem Tunca”) er et populært tv-program fra Tyrkiets store TV kanal 7, med godt 15 millioner seere hver søndag! Se hele program-udsendelsen her (Turen til Roskilde starter 36 min inde i klippet)

August 2016: Strong Viking – Forhindrings- og oplevelsesløb i Roskilde

Det verdensroste forhindringsløb Strong Viking kommer til Roskilde d. 24 september. Alle kan deltage, alle der vil udfordre sig selv og hinanden i et unikt løb med fokus på samarbejde og udholdenhed

Juli 2016: Smag på Fjordlandet

Efteråret byder på en række madarrangementer og smagsprøver på alt det, der gror ude i Københavns baghave. Du kan f.eks. tage på urtevandring, besøge gårdbutikker og madfestivaler i både Roskilde og Odsherred. Vi viser vej til nogle af efterårets bedste smagsoplevelser i Fjordlandet, der ligger en time fra København.

Juni 2016: Nu er det sommer! Guidede rundvisninger i Roskilde

For 40 år siden tog museumsdirektør Frank Birkebæk og daværende turistchef Frank Rasmussen initiativet til at lave en række byvandringer, hvor museumsinspektør Hans Stiesdal, Frank Birkebæk og Lotte Fang fortalte levende om byens historie og gode fortællinger

Juni 2016: Nu ruller det mobile turistbureau

Der er masser af turister i byen, og de skal naturligvis inspireres på alle tænkelige måder til at opleve det bedste af Roskilde. Derfor kommer der igen i år et mobilt turistbureau, som skal supplere det almindelige turistbureau ved at møde turisterne ude i byrummet.

November 2015: Julemarked på Stændertorvet

Jul på Stændertorvet: stemning og kvalitet i fokus i hjertet af Roskilde. Julen nærmer sig så småt, og i år er der skruet helt op for hyggen, når Roskildes nye julemarked slår dørene op på det nyrenoverede Stændertorvet.

Juli 2015: Roskilde Domkirke får attraktionsdebut

Hvert år sammensætter VisitDenmark en liste over de attraktioner og seværdigheder i Danmark, som er de 50 mest besøgte på landsplan. I år har Roskilde to attraktioner på listen, idet Roskilde Domkirke som den første kirke nogensinde er blevet optaget i det fine selskab

Juli 2015: 'Go Orange’ anden bortført… 

Den 8 meter høje ’Go Orange’ moder-and, der blev sejlet til Roskilde Havn d. 28 juni har vist sig at være lidt af et trækplaster. Fra nær og fjern valfarter borgere og turister til havnen for at se den ’nye beboer’, som har indtaget vandspejlet i anledningen af den orange byfest, Go Orange.

Maj 2015: Slut med p-bøder til Roskildes turister

VisitRoskilde har i samarbejde med Roskilde Kommunes Veje og Grønne Områder fået udarbejdet et nyt p-skilt, som fra i dag er opsat på samtlige p-pladser i Roskilde bymidte

Maj 2015: Nu kommer krydstogtsturisterne

Igennem det seneste års tid, har VisitRoskilde, sammen med en række af byens turismeaktører, arbejdet på at tiltrække krydstogtsturister. Det arbejde bærer nu frugt og i maj måned og sommeren over sender incomingbureauet Intercruises gæster fra otte krydstogtsanløb mod vores middelalderby.

Marts 2015: Nationalpark Skjoldungernes Land har kæmpe turismepotentiale

Med sidste uges udnævnelse af Nationalpark Skjoldungernes Land har Roskilde fået endnu et stærkt turismekort på hånden. Nu gælder det om at trække i arbejdstøjet og få realiseret det kæmpe potentiale, som en nationalpark bringer med sig

Februar 2015: Rockmuseum, skaterparadis og containerbutikker – kom med på rundvisning på Musicon

Lige nu blomstrer det ene imponerende projekt frem efter det andet i Roskildes nye, kreative bydel – Musicon. Og det er nu, midt under processen, at du kan få et helt særligt indblik i tankerne bag udviklingen af et af Danmarks mest eksperimenterende byudviklingsområder.

Februar 2015: Roskilde er på turisternes TOP-10

Roskildes attraktioner og den historiske bymidte er et must-see for en stor del af de turister, som holder ferie i Danmark. Det viser en ny rundspørge, som VisitDenmark har foretaget. Med en UNESCO-verdensarv og Vikingeskibsmuseet helt i front, kommer det ikke bag på den lokale turistorganisation, at Roskilde placerer sig flot.

December 2014: BOOK ORANGE

Hvad enten du har lyst til en guidet tur i Roskildes nye kreative bydel, Musicon, eller du vil sikre dig billet til en madoplevelse ud over det sædvanlige, så er oplevelserne nu kun et klik væk. Roskilde bugner med oplevelser, og på visitroskilde.dk kan du som noget nyt nu finde inspiration til og booke dine oplevelser hjemmefra

November 2014: Roskildes nye madfestival blev en stor succes

Hele uge 45 kunne madinteresserede under Roskildes nye madfestival, RO:KOST, besøge restauranter i og omkring Roskilde og få en skræddersyet menu med lokalt producerede råvarer. Madfestivalen har skabt grobund for nye samarbejder mellem byens restauranter og lokale producenter.

Oktober 2014: Roskilde tager kampen op med København med ny madfestival

Under den nye madfestival, RO:KOST, sætter VisitRoskilde fokus på Roskildes mange lokale råvarer og gourmetrestauranter. VisitRoskilde ønsker med madfestivalen at fremhæve Roskilde som en maddestination. Det er første gang, at RO:KOST madfestival afholdes, og flere restauranter melder om udsolgt en uge inden festivalen skydes i gang.

Del denne side

Kontakt:

VisitRoskilde
Stændertorvet 2, 2.sal
4000 Roskilde
Presseansvarlig:
Vice-direktør, Mette Holmgren
mette(at)visitroskilde.dk

Om VisitRoskilde:
VisitRoskilde er Roskildes officielle turistorganisation. VisitRoskildes formål er at koordinere, markedsføre og udvikle turismen, så gæsterne får gode oplevelser før, under og efter besøget i Roskilde.