Lystfiskeri i Roskilde

Kan man fiske i Roskilde Fjord?

Ja, - er det helt korte svar! Faktisk finder du her noget af Danmarks bedste kystfiskeri. Roskilde Fjord byder på et fantastisk fiskeri efter havørreder året igennem, men her er også masser af andre spændende fisk at få på krogen. I sæsonen er der masser af hornfisk, sild, makrel og fladfisk, og i fjordens sydligste ende ved Kattinge Vig og Herslev Bugt er der sågar aborre og sandart. Fjorden, som er godt skærmet i forhold til vinden, egner sig fint til båd- og kajakfiskeri, men den er også perfekt til vadefiskeri.  

Så besøger du Roskilde, kan du trygt tage fiskestangen med under armen, for Roskilde Fjord, og områderne omkring, har mange gode fiskesteder.

Her kan du læse om de mest populære fiskesteder - (og nogle af de hemmelige) og få inspiration til din fisketur i Roskilde, samt regler og andet du skal være opmærksom på som lystfisker i fjorden.

Gordon anbefaler

Gordon med friskfanget makrel

Gordon P. Henriksen er professionel lystfisker og arbejder bl.a. som selvstændig med formidling af lystfiskeri og bæredygtig lystfisketurisme. Han elsker at dele ud af sine bedste fisketips. Især fiskeriet i Roskilde Fjord og Isefjorden er Gordon vild med - her er et meget varieret fiskeri efter salt- og ferskvandsfisk. Læs her på siden mere om Gordons favoritpladser.

Put & Take-søer i Roskilde

Nogle af Danmarks mest velrenommerede og bedste put & take-søer ligger i Roskilde kommune. Her kan både mindre øvede og de garvede lystfiskere få stillet sulten efter en god fangst!

Gril din nyfangede hornfisk

Hvornår må jeg fiske?

Hvornår må jeg egentlig fiske hvad? Og kræver det fisketegn?

Play Video

Udviser du god lystfiskerstil?

Kender du reglerne for lystfiskeri i Danmark? Se filmen her og få fif og gode råd før du fisker.

Orø Fjordlandet Open

I weekenden 18.-20. marts blev der afholdt Catch & Release-havørredkonkurrence med imponerende store fisk fanget i Roskilde- og Isefjorden. Her blev også dystet i bedste fiskefilm - se vinderen her! 

 

Lystfisker i solnedgangen ved Roskilde

Fishing Zealand

Roskilde Kommune er sammen med en lang række kommuner og organisationer engageret i Fishing Zealand - din garanti for bæredygtigt lystfiskeri i Roskilde