Møns Klint

GeoCenter Møns Klint: Spil på flere heste

10/15/2019
Foto: VisitRoskilde

GeoCenter Møns Klint bruger højsæsonen til at bearbejde sin målgruppe for et genbesøg ved opgradere entrébilletten til sæsonkort – ganske gratis.

Onsdag, september 6, 2017

På åbningsdagen har de ligeledes foræret gratis sæsonkort til mønboer, som dermed bliver lokale ambassadører for GeoCenteret. Således har de både sikret sig flere besøgende og flere besøgende, som kommer igen.

 

6.500 glade gæster kommer igen
I følge direktør for GeoCenter Møns Klint, Nils Natorp, vælger ca. 6500 gæster at komme igen med sæsonkortet. Dette svarer til ca. 10 % af alle besøgende, hvilket Nils Natorp er meget tilfreds med:

”Når folk kommer igen, tager de familie og venner med, som betaler entré. Derudover betaler gæsterne for parkering, de køber ofte en is i cafeteriet og måske også en lille souvenir i butikken. På denne måde får vi også noget ud af at ombytte billetter til sæsonkort gratis”.

Udover de umiddelbare ekstra indtægter for GeoCenter Møns Klint ved et genbesøg, så ligger der også en potentiel afsmittende effekt for hele Møn. Når gæsterne nemlig vælger at tage turen til øens største attraktion for anden gang, så giver det også ekstra indtægter til lokalmiljøet.

 

1.500 lokale ambassadører
I år gav GeoCenter Møns Klint for tredje år i træk gratis sæsonkort til mønboer, der stod tidligt op og drog mod Møns Klint på åbningsdagen. Således fik 1500 morgenfriske mønboer udleveret et sæsonkort gratis.

Direktør for GeoCenter Møns Klint, Nils Natorp, forklarer, at det naturligvis ikke kun er for mønboernes blå øjnes skyld, at centret giver dem gratis sæsonkort:

”Vi er en lille ø med ca. 9000 indbyggere, som vi gerne vil have, besøger centret flere gange. Når vi uddeler gratis sæsonkort til mønboerne, bliver de lokale ambassadører for centret og kan fortælle andre om stedet og om de flotte udstillinger.”

 

Arrangementer skal tiltrække gæster i lavsæsonen
For at tiltrække flere gæster i lavsæsonen har Møns Klint også valgt at satse på en række særarrangementer udenfor sæsonen.

I weekenden d. 2.-3. september blev XTERRA European Championship afholdt ved Møns Klint. Hér mødte mange danske og udenlandske atleter op for at deltage i konkurrencen, som fandt sted i det skønne naturområde ved Møns Klint.

GeoCenter Møns Klint har også planlagt andre arrangementer, som skal lokke gæster til Møn og GeoCentret. ”Vi har fx dragefestival i weekenden d. 9. og 10. september, og senere på året fejrer vi blandt andet med handelsstandsforeningen Æblernes dag. Det er i dén grad nødvendigt med særarrangementer for at få folk hertil i lavsæsonen”, forklarer Nils Natorp.

 

Overbrands tiltrækker gæster
Udover ombytning til sæsonkort og planlagte arrangementer påpeger Nils Natorp, at man må fokusere på overbrands for at tiltrække gæster - især i lavsæsonen.

Møn er Danmarks første UNESCO Biosfæreområde, hvilket er en garant for en natur i verdensklasse – og det tiltrækker turister. Derudover er Møn af International DarkSky Community blevet udnævnt som en DarkSky Park, hvilket betyder, at det er et af de bedste steder i verden at se på stjerner. ”På Møns Klint kan du se 10.000 stjerner – det kan du altså ikke på Rådhuspladsen”, forklarer Nils Natorp, som dermed påpeger, at det er vigtigt at kende sine styrker og trække på overbrands som fx UNESCO, Nationalpark og DarkSky Park, når man ønsker flere gæster – også i lavsæsonen.