Jul på Stændertorvet

Hver weekend i december skruer vi helt op for julehyggen i Roskilde, når ”Jul På Stændertorvet”s 20 julehytter fyld til bristepunktet byder på julepynt, unikavarer, kunst, dekorationer, lokale varer og specialiteter til ganen. 

Roskildes middelalderkulisse

Stændertorvet i Roskilde har siden middelalderen været et knudepunkt i byen, og torvet er også den dag i dag et aktivt og levende torv – ikke mindst når der hver onsdag og lørdag afholdes Torvedag. Den smukke middelalderkulisse med Roskilde Domkirke og det gamle rådhus er også den perfekte ramme for et stemningsfuldt julemarked. Derfor er Roskilde Handel, Roskilde Kommune og VisitRoskilde igen i år gået sammen om at arrangere Jul på Stændertorvet.

Julehytter emmer af jul og gaveideer

Julemarkedet emmer af jul og du kan gå på julegave-jagt i 20 boder, som er fyldt til bristepunktet med keramik, strik, kunst, smykker, unika-varer, håndstrik, smukt kunsthåndværk, lammeskind, træhåndværk og ikke mindst julepynt. Her kan du finde adventsgaven, julegaven eller mandelgaven!

Når juletravlheden er højst, kan du nyde lokale delikatesser, både kolde og varme, til at spise og til at drikke. Man kan altså varme sig på gløgg, nyde æbleskiver og varm chokolade, smage og købe lækre delikatesser.

Juletoget kører rundt i byen og ægte rensdyr besøger også julemarkedet. Kom og oplev Stændertorvet i Juleindpakning – hver weekend i december og ugen op til jul

 

Der sker mange andre arrangementer i julen i Roskilde, vi har samlet et par eksempler her: 

Jul i Sct. Hans Have

Julelaboratorium i ByensHus

Gammeldags Julemarked i Lützhøfts Købmandsgård

Luciaoptog på Roskilde Havn

Jul på Dyssegaarden

Jul på Roskilde Museum

Åbningstider

23/12/2002 - 23/12/2018 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde info@visitroskilde.dk
 

Kontakt

Adresse

Stændertorvet
4000 Roskilde

Telefon

+45 53440114

Fakta

  • Type

    • Julemarked
    • Marked
    • Jul

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.0813021
Latitude : 55.6416697