MAGI I MØRKET - Lysfest på Kulturstrøget

Fredag d. 2. november vender Roskildes funklende event, Lysfesten, tilbage. Ild, lyssætninger og mærkelige væsener vil denne aften skabe stemning i indre by. Det bliver en magisk aften, hvor bymidtens stræder, mellemrum, tårne og pladser indhylles i lys, lyd, aktiviteter og et magisk optog. 

En helt ny lyssætning lyser Kulturstrøget op, man kan smage på en ’dværgplanet’, prøve en kop varm ’stjernevæske’, lytte til et anderledes orkester, der fortolker Jordens rytme gennem dybe klange, og lade sig rive med på en magisk rejse, når Lysfestoptoget går gennem bymidten.

Samme aften bliver domkirken dekoreret med et helt specielt lys.

Når Kulturstrøget arrangerer Lysfest, er det med et ønske om at vække nogle af de gamle, danske allehelgens-traditioner til live. Temaet for Roskildes Lysfest læner sig ikke opad den amerikanske Halloween-tradition med græskar, hekse og prinsesseudklædning, men er mere i tråd med den danske folkeovertro omkring Alle Helgensaften, hvor sløret mellem de levende og de dødes verden er tyndest. Denne aften mindes man de døde og hylder lyset for dets livgivende kraft.

Årets Lysfest afholdes denne gang d. 2. november.  

 

Åbningstider

02/11/2018 - 02/11/2018 Fredag

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde info@visitroskilde.dk
 

Kontakt

Adresse

4000 Roskilde

Telefon

+45 46 31 30 00

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Byfest
    • For børn
    • Folkefest

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.080527933
Latitude : 55.642854562