MAGI I MØRKET - Lysfest på Kulturstrøget

Kom med fredag d. 2. november hvor Roskildes funklende event, Lysfesten, igen i år er tilbage.

Lysfesten er ikke en fejring af Allehelgen og Halloween med slik og ballade. Lysfesten fejrer lyset og den glæde, det er at se lyset udfolde sig i de mørke måneder, der kommer. Derfor ligger Lysfesten også, når vi er skiftet til vintertid.

Lysfesten 2018 tager dig med hvor regnbuen ender

Eventyrlige lyssætninger inviterer dig og familien til en hyggelig, lys aften i den mørke tid når Roskilde inviterer til Lysfest!

I år vil de mange lysinstallationer udtrykke regnbuens mangfoldighed, historie og videnskabelige udvikling. 

I hele bymidten vil man kunne opleve unikke eksperimenter med prismer, farvegange og panoramaer og Roskilde vil give jeres verden en ny stemning alt afhængigt af det lys, I ser den gennem.

Se verden i et nyt lys, genopdag Roskildes afkroge og store pladser og bliv overvældet af lysets kraft, når Lysfesten får Roskildes bymidte til at lyse i vintermørket.

Bisse og regnbuen

I år vil du blandt andet kunne være med i det store lysfestoptog, tage rejsen mod enden af regnbuen, møde guder og elvere eller se og høre Bisse spille ved Sankt Laurentius Kirketårn. Intet er for magisk til Lysfesten, siger Sofie Jekel.

Det traditionelle lysoptog fra Palægården:

Klokken 18.15-19.15 kan du opleve det flotte lysoptog fra Palægården.

Åbent over det hele

Lysfesten er arrangeret af Kulturstrøget, der løber fra Byens hus og til biblioteket. Netop Kulturstrøgets aktører åbner på aftenen dørene for helt specielle oplevelser i lysets skær.

Du kan også bruge aftenen på at gå en tur ned ad handelsgaden og opleve Open By Night, støde på det store, lysende lysfestoptog og lade dig bjergtage af den funklende virkelighed, du står midt i.

 

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Roskilde city centre
4000 Roskilde

Telefon

+45 46 31 30 00

Fakta

 • Type

  • Byfest
  • Store lokale begivenheder
  • For børn
  • Folkefest
  • Den Gode Historie
  • Anden begivenhed

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.080527933
Latitude : 55.642854562