Ferie på cykel

Fjordstien præsenteret på ITB

10/8/2019
Foto: VisitRoskilde

Mange turister forbinder Danmark med cykling, og op imod 21% af de danske og 25% af de udenlandske kyst- og naturturister siger, at cykling er én af årsagerne til, at de vælger at holde ferie i Danmark.

Mandag, maj 29, 2017

Mange turister forbinder Danmark med cykling, og op imod 21% af de danske og 25% af de udenlandske kyst- og naturturister siger, at cykling er én af årsagerne til, at de vælger at holde ferie i Danmark. 

Derfor har VisitRoskilde og de øvrige fire visitorganisationer i Fjordlandssamarbejdet - VisitLejre, VisitHolbæk, VisitFrederikssund og VisitOdsherred – besluttet at fokusere på to indsatsområder i de kommende år, nemlig cykelturisme og lystfiskeri. Og her er den fælles cykelrute ’Fjordstien’ oplagt at starte ud med at tilbyde som et samlet cykelprodukt.

Fjordlandet repræsenteret på ITB

I marts måned var Fjordlandet repræsenteret på verdens største turismemesse i Berlin, ITB. Her blev 175 km af den samlede ’Fjordsti’ præsenteret for turoperatører fra ind- og udland og interessen for den nye cykelrute var bestemt til stede. En række indledende kontakter til turoperatører blev etableret og i det kommende år vil partnerne i Fjordlandet arbejde videre på at invitere udvalgte turoperatører samt presse på besøg for at prøvekøre ruten.

Fjordstien er tildelt ’Silver Cyclist Award’

Fjordlandet har noget helt særligt at tilbyde cykelturister fra ind- og udland, som man ikke finder mange andre steder i Danmark. Næppe noget sted i Danmark finder du en smukkere og mere afvekslende natur end den du kører igennem på cykel ad Fjordstien. En tur, hvor du med vinden i håret kommer tæt på det enestående fjordlandskab i det nordvestlige Sjælland – gennem det grønne, langs det blå.

Cykelturen, der snor sig mellem fjorde, skove, bakker og byer, er et møde med Danmarks geologi, historie, kultur og ikke mindst enestående natur. Her kommer man både igennem Danmarks nyeste nationalpark, Skjoldungernes Land, og gennem Danmarks første UNESCO anerkendte Geopark Odsherred. Forbindelsesleddet på turen er de fire færger, som forbinder og skaber små afbræk på turen rundt i Fjordlandet.

Og det var netop de ovenstående elementer og den særlige kombination af disse i én samlet cykelrute som gjorde, at ’Fjordstien’ i 2016 høstede den meget fine udmærkelse ’Silver Cyclist Award’ på det tyske marked. Denne pris har allerede banet vejen for samarbejde med de første turoperatører, og forventes at åbne endnu flere døre i årene fremadrettet.