Byvandring iRoskilde

Historiske byvandringer for internationale gæster

10/2/2019
Foto: Leon Vranow

Vi har gennem de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på guidede byvandringer med fokus på Roskildes historie. Interessen kommer både fra de udenlandske turister, som rejser på egen hånd, men også fra Roskildeborgere, som får besøg fra udlandet og gerne vil vise deres by frem...

Historiske byvandringer for udenlandske gæster

Nye historiske byvandringer gør det nemmere for dig, at vise Roskildes unikke historie frem for dine udenlandske gæster. Som noget nyt lancerer VisitRoskilde nemlig i juli og august måned historiske byvandringer på engelsk og tysk.

Oplev historien om Roskilde

Mange turister vil gerne dykke ned i Roskildes historie og få endnu mere viden om byen, som engang var Danmarks, ja hele Nordeuropas, mægtigste by. Her samledes nemlig både kirke og kongemagt, og sporene fra den tid findes stadig overalt i Roskilde.

’Vi har gennem de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på guidede byvandringer med fokus på Roskildes historie. Interessen kommer både fra de udenlandske turister, som rejser på egen hånd, men også fra Roskildeborgere, som får besøg fra udlandet og gerne vil vise deres by frem. Derfor har vi taget initiativ til ugentlige sommerrundvisninger, som skal gøre det lettere for byens udenlandske gæster at få endnu mere Roskilde-historie med sig hjem’ fortæller turistchef MetteHolmgren.

Rundvisningerne varer 1 time og starter ved Turistbureauet. Her stilles der skarpt på Stændertorvet, det tidligere rådhus og Skt. Laurentii Kirkeruin, hvorefter turen fortsætter til Det Gule Palæ og Roskilde Domkirke, som man kigger på udefra.

Book på forhånd eller køb på dagen

Billetter til turene koster 45 kr. pr. person og de kan bookes på forhånd via VisitRoskildes engelske/tyske hjemmeside eller købes på Turistbureauet. Der er rundvisning på engelsk d. 9., 16., 23. og 30 juli – og på tysk d. 6., 13., og 20. august. Alle dage starter rundvisningerne kl. 14.

For yderligere information kontakt:

Turistchef, Mette Holmgren M: 31311760
E: mette@visitroskilde.dk