M/S svanen

Nyt samarbejde: på skibsdæk og cykeldæk i Fjordlandet

10/2/2019
Foto: VisitRoskilde

Nu er der mulighed for at kombinere to spændende oplevelser i Fjordlandet: At sejle på Roskilde Fjord – og at cykle rundt i det fine Hornsherred. Tilbuddet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem en færgerute og en cykeludlejning.

Nyt samarbejde: på skibsdæk og cykeldæk i Fjordlandet

Nu er der mulighed for at kombinere to spændende oplevelser i Fjordlandet: At sejle på Roskilde Fjord – og at cykle rundt i det fine Hornsherred. Tilbuddet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem en færgerute og en cykeludlejning.

Den nye tur begynder på havnen i Roskilde: Her stiger turisterne ombord på rutebåden M/S Svanen og sejler til Møllekrogen i Hornsherred. Undervejs på sejlturen får de serveret en brunch, som de kan de nyde med udsigt over Roskilde Fjords inderbredning, Bognæs, Lejre Vig og Gershøj.

”Det er en ret unik mulighed for at betragte Nationalpark Skjoldungernes Land fra vandsiden. Gæsterne kommer tæt på noget af det, som er særligt for Fjordlandet: Naturen, vandet, kulturhistorien og gastronomien i tæt samspil ”, siger Thomas Kær Mahler, projektchef for turistsamarbejdet VisitFjordlandet.

Gæsterne bliver modtaget i Møllekrogen af en guide, som har cykler klar til alle deltagerne. Herfra står programmet på cykeltur rundt i Hornsherred med Selsø Slot som første stop.

Turen fortsætter med klassisk landsbyidyl: Fra Sønderbys gadekær gennem Østskoven og videre til Østby, hvor forfatteren Henrik Pontoppidan (1857-1943) i mange år boede med sin familie. Området har sat sig spor i hans forfatterskab, og der bliver tid til en litterær smagsprøve, før cykelturen går videre til det historiske storkollektiv Svanholm. Her får deltagerne en rundvisning og mulighed for at smage på nogle af stedets økologiske specialiteter.

Sidste stop inden sejlturen tilbage er Gershøj. Og på færgen tilbage til Roskilde bliver der serveret et godt måltid, som er tilberedt af kokkene på Gershøj Kro. Det er redder Jette Kobber fra M/S Svanen, der står for færgeruten. Og hun bakkes op af Lars Kjær Johansen fra BikeRent.dk:

”Jeg håber, at turen vil tale til nogle af de turister, som vil noget andet end almindelig sightseeing”, siger hun. ”Det kan være familier, rygsækrejsende eller nogle af de internationale turister, som ellers ville være blevet i København”. ”På turen får turisterne mulighed for at opleve noget meget dansk. Jeg har set, hvordan mange gæster bliver meget benovede over landskabet, naturen med f.eks. Østskovs birketræer, de små landsbyer og kirkerne. Og samtidig får de et indtryk af, hvordan Henrik Pontoppidan har hentet inspiration i Hornsherred.”

Thomas Kær Mahler fra Visit Fjordlandet har været med til at bringe cykeludlejningen og færgeruten sammen om det nye tilbud:

”Vi har et stort fokus på at understøtte denne slags samarbejder. Det er et godt eksempel på, hvordan der kan opstå helt nye og unikke tilbud til turisterne, når de enkelte aktører forener kræfterne”, siger projektchefen. ”Noget af det fine er, at turen styrker den fælles fortælling om Fjordlandet. Når vi markedsfører Fjordlandet over for turister, så gør vi det med udgangspunkt i alt det, som binder området sammen: Vandet, naturen, historien og maden. På den måde bliver Fjordlandet et naturligt sammenhængende rejsemål med appel til både danske og internationale besøgende”.

Turen kan bookes på Visitfjordlandet.dk

Flere oplysninger hos: Thomas Kær Mahler, VisitFjordlandet: tlf. 29 37 11 87 / thomas@visitfjordlandet.dk

Lars Kjær Johansen, BikeRent.dk: Tlf. 30 82 30 44 / Lars@BikeRent.dk

Jette Kobber, M/S Svanen: Tlf. 31 78 00 44 / jette@jkobber.dk