ROKOST madfestival

RO:KOST 2020 | Stærkt lokalt fællesskab ruster restauranter i krisetid

10/5/2020
Foto: VisitRoskilde

Når usikkerheden flytter ind, har vi brug for at stå sammen. Den enorme lokale støtte til byens restauranter vidner om et stærkt lokalsamfund. COVID 19 har bevist, at Roskilde erhvervsliv står stærkt selv i en udfordrende tid

Den lokale madfestival RO:KOST har de sidste syv år givet mange tusinde gæster smag for lokalproducerede fødevarer og plantet Roskilde og omegn solidt på landkortet som kulinarisk højborg for unikke madoplevelser med jordforbindelse.

Peer Seipelt, som står i spidsen for restaurant Pipers Hus i Byparken siger følgende;

 

”At være med i RO:KOST giver en fællesskabsfølelse. RO:KOST er super markedsføring, og viser at vi sammen vokser os større som en fællesskabets by, en by som vi med stolthed kan sige vi er en del af. Det har coronakrisen om noget bevist – det har været helt utroligt at opleve gæsternes opbakning”

At spise lokalt er at opleve

Med RO:KOST er det lykkedes ikke alene at styrke fortællingen om Roskilde og omegn som en højborg for lokalt producerede fødevarer, men også som et sted, hvor fællesskabet griber os – hvor vi står sammen, mener den konservative gruppeformand i Roskilde Byråd Lars Lindskov, der også er formand for udvalget for Erhverv, Vækst og Globalisering i Roskilde Kommune.

”Tiltag som RO:KOST samler de lokale producenter med de lokale spisesteder og skaber helt nye partnerskaber og oplevelser. Både for dem selv internt og for os andre, der får øjnene op for lokalt producerede fødevarer og lokale spisesteder, vi måske ikke ville have besøgt. Det gør mig stolt og glad at se, at både byens borgere og gæster udefra i den grad har støttet vores lokale restauranter og erhvervsliv i en svær tid. Det kan vi alle være stolte af”

RO:KOST har ikke alene været en bragende publikumssucces for de mange tusinde gæster, der har besøgt restauranterne de sidste syv år. Den har også styrket sammenhængskraften og skabt en oplevelse af, at det er vigtigt at bakke op om det lokale erhvervsliv, mener Lars Lindskov

”På turismefronten har vi i mange år talt om, hvordan vi kunne tiltrække fjernturister fra blandt andet Asien og USA til Danmark, og hvordan vi kunne synliggøre os over for vores nærmarkeder i nabolandene for at tiltrække turister. Men ikke mindst takket være vores lokale erhvervsliv med spændende specialbutikker og restauranter med hver sin profil har vi kunnet omstille vores lokalsamfund til en ny tid, hvor turister og gæster kommer fra vores eget lokalsamfund og umiddelbare opland”

Jeg synes godt, vi kan omskrive HC Andersens berømte ord fra 1855 ’At rejse er at leve’ til ’At spise lokalt er at opleve’. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte sig af de gode tilbud, som RO:KOST-konceptet indeholder, siger Lars Lindskov, som også er medlem af den politiske styregruppe for Visit Fjordlandet, der består af Lejre, Roskilde og Frederikssund Kommuner, som fra årsskiftet samler kræfterne også på turismeområdet.

Fakta om RO:KOST 2020

I år deltager 11 restauranter og de bruger tilsammen lidt over 40 lokale producenter i deres 2-retters RO:KOST-menuer

 

Restauranter 2020:

Comwell Roskilde, Restaurant Mumm, Pipers Hus, Raadhuskælderen, Store Børs, Restaurant Upstairs, Restaurant Herthadalen, Herslev Bryghus, WHY Food and Cocktails, Grundsmag & Scandic Roskilde Park.

 

RO:KOST Madfestival løber af stablen i uge 41 fra 5.-11. oktober og billetter blev sat til salg 16. september 2019 på www.rokost.nemtilmeld.dk.

En billet inkl. to retter med mindst fem lokalt producerede råvarer for 295 kroner.