Store Børs

Sjællænderne har fået smag for RO:KOST

10/8/2019
Foto: VisitRoskilde

Når VisitRoskilde for fjerde gang blænder op for årets RO:KOST Madfestival, så er det langt fra kun lokale, der sætter sig til rette ved tallerkenerne.

September 2017

For Roskildes madfestival trækker gæster til byen fra over 50 postnumre fra hele Sjælland - og det er i høj grad muligheden for at smage på lokale råvarer, der har fået foreløbigt knap 5000 gæster til at sætte kurs mod Roskilde i uge 41.

RO:KOST er blevet en tilbagevendende madtradition – og ikke kun for roskildenserne. Gæstelisten viser nemlig tydeligt, at RO:KOST Madfestival er blevet noget man kører efter fra både København og det øvrige Sjælland. Og det er smagen af det lokale som trækker: Hele 64% af de adspurgte RO:KOST gæster svarer, at det er muligheden for lokale smagsoplevelser, som har været udslagsgivende for køb af billet.

’Vi har fra starten troet på, at historien om de lokalt producerede råvarer var så stærk, at det kunne trække gæster til Roskilde fra en større geografi. Heldigvis har vores lokale restauranter og råvareproducenter bakket op om ideen om en lokal madfestival, og med knap 5000 solgte billetter på kun tre år, så kan vi konkludere, at gæsterne er vilde med ’smagen af Roskilde’’ fortæller vicedirektør i VisitRoskilde Mette Holmgren.

RO:KOST gæsterne kan i år få fingrene i jorden

Mange RO:KOST gæster har ønsket flere oplevelser i forbindelse med madfestivalen, og derfor får RO:KOST i år en ’lillebror’. En række spændende optaktsarrangementer giver nemlig mulighed for at komme med kokke og producenter bag kulissen og selv få fingrene i den lokale muld.

Programmet byder eks. på besøg hos det økologiske og biodynamiske landbrug Kiselgården, hvor ejerne, Ask og Amy, viser rundt i marken. Efterfølgende giver chefkok Peter Møller fra Moehr inspiration til at bruge de lokale grøntsager i madlavningen og man får naturligvis også lov til at smage på nogle af Ask og Amys produkter. Du kan også komme på smagstur hos Herslev Bryghus eller invitere kæresten med på madkursus hos Grundsmag, hvor du kan pimpe grøntsager og bage brød med masser af lokale råvarer.

’Der er ingen tvivl om, at vores gæster vil få en helt anden madoplevelse under årets RO:KOST, hvis de forinden har været på gårdbesøg hos producenten, der har leveret råvarer til menuen. Derfor synes vi det har været et naturligt skridt at udvide årets madfestival og vi håber, at rigtig mange vil trække i gummistøvler og forklæder og give sig selv den ekstra oplevelse’ afslutter Mette Holmgren.