Go orange re-used

Elektriske skrotrobotter og pulserende skralderytmer

10/8/2019
Foto: VisitRoskilde

Printplader, patroner og dingenoter! Roskildes nye sommerfestival Go Orange RE.USED inviterer børn og barnlige sjæle til at lave SKROTROBOTTER.

 

Pressemeddelelse - juni 2017

Printplader, patroner og dingenoter! Roskildes nye sommerfestival Go Orange RE.USED inviterer børn og barnlige sjæle til at skrue, skille og samle SKROTROBOTTER ud af elektronik-affald lørdag d. 1 juli fra kl. 10-14. Der er masser af gratis sjov for hele familien – og så lover arrangøren VisitRoskilde, at det hele krydres med pulserende og dansevenlige skralderytmer!

Med årets Go Orange RE.USED er der dømt byfest i bedste Roskilde-ånd med fokus på kreativitet, spontanitet – og masser af sjove oplevelser i hele 5 uger. Byens borgere og sommerens mange tusinde turister kan nemlig glæde sig til at blive overrasket og inspireret til at se på deres affald med nye øje – hvad enten det er i form af imponerende skraldeskulpturer i bybilledet eller du har lyst til at få fingrene helt ned i skraldet i en af Go Orange RE.USEDs workshops.

Byg robotter af skrald

Lørdag d. 1 juli sætter Go Orange RE.USED sammen med Made By Kids og DanWEEE fokus på de enorme mængder elektronikaffald, som hvert år kasseres i Danmark. Duetorvet ved Danske Bank omdannes til et stort, kreativt skraldeværksted, hvor alle kan være med til at skabe sjove, skæve eller mærkelige skrotrobotter - og vi lover, at du får fingrene helt ned i skraldet. Vi skal nemlig skille brødristere, vækkeure, computere og meget mere ad, og se hvad der gemmer sig inde bagved inden det hele omdannes til din helt egen robot – lige til at tage med hjem. Det er GRATIS at være med, og alle børn fra 4 år og opefter er velkomne (husk at tage en voksen med!).

Er der musik i skraldet?

Ja, det er der – i hvertfald når performancegruppen Stomp Up Front indtager Algade selvsamme lørdag. Her bliver skraldespande og kasserede plastflasker nemlig omdannet til musikalsk vellyd, når gruppen blænder op for deres rytmiske gadeshow, som sluttes af foran Algade 5-7. Gruppen er pt. verdensrekordindehavere af ’verdens største stomp’, så kom og vær med til at fylde bymidten med skralderytmer, der kan mærkes helt ned i maven! Der vil være optræden med Stomp Up Front i Algade lørdag d. 1 juli kl. ca. 11 og 12.30. Det musikalske indslag er venligst sponseret i samarbejde med Affald & Genbrug / Roskilde Kommune.

Tid og sted:

Lørdag d. 1 juli kl. 10-14, Duetorvet v. Dansk Bank (Algade 5-7). Workshoppen er gratis.

For mere information kontakt:

Mette Holmgren, vicedirektør i VisitRoskilde

Mobil: +45 3131 1760