Ringen Rundt V 2019 - onsdag 5. juni

Kom med til Ringen Rundt 2019

Ringen Rundt – onsdag d. 5. juni

Engang var det en brugt scorereplik i nattelivet at sige, at man havde kørt på Roskilde Ring. Det var dengang, racerkørere fra hele verden kom til Roskilde for at køre motorløb. 

Selvom Roskilde Ring kun eksisterede fra 1955-1968, var banen så magisk, at mange stadig mindes den som magisk – og mange andre ærgrer sig over, at de ikke nåede at opleve den.
Nu har du mulighed for at være med til at vække Roskilde Ring til live, når vi fejrer Danmarks eneste Formel 1-bane onsdag d. 5. juni 2019

Grundlovsdag er valgdag i år, og de vante grundlovsmøder er mange steder aflyst. Men man kan stadig vælge at tage på Ringen og komme i god stemning! Meget har ændret sig, siden Formel 1-vognene under tilskuernes store jubel brølede rundt i Pirelli-svinget på Roskilde Ring i 60’erne. Men glæden og begejstringen ved motorsporten er den samme! Der går en rød tråd fra banen, hvor dansk motorsport tog form, til Kevin Magnussen og de andre unge kørere, som er godt på vej til at skabe sig et navn i de internationale motorløb.

Grundlovsdag fejres Ringens 64-års fødselsdag med et stort opbud af gamle racerbiler, formelvogne, standardvogne, motorcykler og historiske rallybiler. Over grønsværen i Roskilde Ring kan man stadig ane konturerne af den oprindelige bane i parkens bløde landskab, og denne dag vil vi rejse tilbage i tiden og genskabe den festlige, hyggelige og muntre stemning, som Roskilde Ring blev kendt for.

Onsdag d. 5. juni kl. 10-14 kan man opleve paradekørsel gennem parken, erindringsglimt og muntre anekdoter fortalt af gamle stjernekørere på Ringen og kåring af Årets Bil og Årets MC. Man kan dyste med vennerne i Scalextric-turneringen eller slå et slag forbi stumpemarkedet. Børnene kan boltre sig i hoppeborgen, mens mor og far nyder en øl og en grillpølse, lytter til livemusik på scenen eller får sig en snak med andre motorsportsentusiaster. 

Baneområdet er i dag en smuk park, og man kan stadig se konturerne af hvor den asfalterede bane lå. Hvis du har et historisk køretøj - bil eller motorcykel – har du her muligheden for at trille en tur Ringen rundt. Efter paradekørslen vil der være røverhistorier fra flere af tidens største racerstjerner, specielt inviterede tidstypiske biler og rundvisning på det virtuelle museum om Roskilde Ring.

Der var også være madboder, underholdning for børnene og salg af Roskilde Ring-bøger, -plakater med mere. Det er også en fin anledning til at få tømt garagen for stumper, der kan sælges til andre interesserede. Årets bil og årets motorcykel vil blive præmieret!

Vi henstiller til, at de tilmeldte køretøjer har mindst 35 år på bagen og ellers er i Roskilde Rings ånd. Det er tiden, bilerne, motorcyklerne og Ringen vi vil hylde – ikke bare gejlede biler.  
Pris: 25,- kroner for ét køretøj (inklusiv et klistermærke til at bevise, at du har kørt på Ringen!).


Efter booking vil du modtage en mail med detaljer om parkering, adresser og praktiske forhold. 
 

Arrangementet finder sted onsdag d. 5. juni 10.00 - 14.00 ved Roskilde Ring, Ved Ringen 2, Roskilde. 

Der er indkørsel på Ringen fra kl. 09.00-10.00

 

Kontakt Christian på 26274291 for eftertilmelding

 

Program for årets Ringen Rundt: 

10:00 Paradekørsel rundt på Ringen – kommentator: Per Hammerich

11:00 Scalextric-turneringen åbner

12:00 Røverhistorier fra Ringen med forfatter Carsten Frimodt og racerkører Frits Møller

13:00 ”Show and tell”: vis os din bil!

13:45 Kåring af Årets Bil og Årets MC, Publikums Favorit og vinderne af Scalextric-turneringen

14:00 Tak for i år

 

Åbningstider / Tidspunkter

05/06/2019 - 05/06/2019 Onsdag 10:00 - 14:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Søndre Ringvej
4000 Roskilde

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.082386016846
Latitude : 55.631097072963