Roskilde - den orange by

Siden Roskilde Festivals begyndelse i 1970’erne har den orange farve haft en helt særlig tilknytning til Roskilde - først og fremmest på grund af festivalens berømte orange Canopyscene. Men gennem årene har det orange udviklet sig til at være mere og andet end blot en farve i Roskilde.
Den orange farve symboliserer selvsikkerhed, mod, spontanitet og kreativitet, og orange udstråler glæde, varme og energi. Det er værdier, som er kendetegnende for Roskilde hele året rundt – og ikke kun de otte dage i juli, hvor Roskilde Festival bliver afholdt.

Roskilde er en by, der tør gøre tingene på sin egen måde. I Roskilde tør vi tænke kreativt og vælge løsninger, som ikke altid falder inden for normen. I foråret 2016 åbner eksempelvis Danmarks Rockmuseum – et bygningsværk som med sin guldfacade og lange røde løber bestemt ikke er noget, man ser hver dag. Samtidig spirer små containerbutikker frem på Musicon, som vil komme til at huse kunsthåndværkere, gallerier og andre kreative erhverv. Og så er planerne om et underjordisk formidlingscenter til Roskilde Domkirke også et eksempel på en af de utraditionelle løsninger, som kendetegner udviklingen i vores by.

Orange er en tilstand, en indstilling og en del af vores særlige måde at gøre tingene på – en del af byens DNA. Vi glæder os til at byde dig velkommen ”the orange way”.

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde info@visitroskilde.dk
 

Kontakt

Adresse

Stændertorvet 1
4000 Roskilde

Telefon

+45 46316565