Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og blev i 1995 optaget på UNESCO's liste over verdens umistelige kulturarv.

Den røde teglstenskatedral med de mange tilbyggede kapeller og våbenhuse giver et enestående indblik i dansk bygningskunst og historie gennem 800 år.
Med Peter Brandes totalindretning af det lille Sankt Andreas Kapel og den 3000 kilo tunge Kongeport i bronze, der begge blev indviet i oktober 2010, er Roskilde Domkirke blevet flere enestående kunstværker rigere.
Endvidere kan besøgende opleve en model af det gravmæle, som Dronning Margrethe II skal bisættes i. Gravmælet er designet af den anerkendte danske kunstner Bjørn Nørgaard og udstilles i Sankt Birgittes Kapel.

Grupper kan året rundt bestille rundvisning gennem VisitRoskilde, og du kan nu også sende en online forespørgsel til vores medarbejdere. Entre betales i kirken, mens vederlag for guide betales til Turistbureauet.


Gudstjenester


Roskilde Domkirke fungerer både som en sognekirke og turistattraktion og er ramme om mange gudstjenester og kirkelige handlinger. Under de religiøse ceremonier som sognekirke såsom gudstjeneste, andagter og andre speciale kirkelige handlinger, er kirken åben for alle. Turister er naturligvis velkomne til at deltage i de åbne kirkelige handlinger, men kongelige kapeller og Domkirkemuseum er lukket. I løbet af de private arrangementer som dåb, bryllup, velsignelser er kirken lukket under handlingen.

Ændringer i turist-åbningstider kan ske med en uges varsel, og det er derfor vigtigt at orientere sig før et besøg i kirken her eller på tlf. 4635 1624, alternativt Turistbureauet tlf. 4631 6565.
Man er dog garanteret at domkirken ikke er lukket onsdag hele dagen samt øvrige dage (pånær mandag) frem til kl. 13.00. 

Der er ikke toiletter i kirken, men offentlige toiletter på Stændertorvet foran kirken.

Parkeringsplads for busser ved kirken.

Introduktion til Domkirken


1. maj starter vi med noget nyt i Domkirken. Efter massiv efterspørgsel tilbyder vi nu gratis korte introduktioner til Domkirkens historie. Det er på hverdage fra maj til oktober kl. 13. på dansk og kl 14. på engelsk. Vi giver dig et overblik over Domkirkens historie, hvorfor de røde mursten er verdensarv, udpeger de vigtigste kongegrave og arkitekturens skævheder.

Introduktionerne starter ved kongeporten. Det er gratis, når entréen er betalt

Vil du vide mere om betydningen af Roskilde Domkirke UNESCO status, så klik dig gerne videre her

Pris

Voksne

0 DKK- 60.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Domkirkepladsen 3
4000 Roskilde

Telefon

+45 46351624

Fax

+45 46322527

Fakta

  • Klassifikation

    • God adgang
    • Unesco
  • Rabatter

    • Copenhagen Card - gratis

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.080253599
Latitude : 55.6419242