Roskilde Dyrskue

Danmarks største Dyrskue er i Roskilde

Kom og klap hesten, spark til enorme traktordæk, smag på dansk landbrug, se kaninerne hoppe og hør hønsene kagle. 
Vi har fyldt Dyrskuepladsens 35 hektarer med oplevelser og mere end 2.000 dyr, masser af maskiner, lokalt madhåndværk, flotte shows og mange oplevelser for børn.  

På Dyrskuet viser landmænd deres flotteste dyr frem og konkurrerer om at få de bedste bedømmelser. I ringene og i staldene kan publikum opleve bedømmelserne og komme helt tæt på dyrene.
Den enorme maskinudstilling viser det nyeste indenfor traktorer og i Spisekammeret kan publikum gå på opdagelse i smagen af dansk landbrug. Fødevareudstillingen byder også på madværksteder og masser af god mad.

Roskilde Dyrskue er oplevelser for hele familien – også for børnene. På børnescenen kan børene komme helt tæt på dyrene, og der er masser af  oplevelser at hente, når hesten skal strigles, fårene klippes, og koen malkes.

Det er nemt at komme til Roskilde Dyrskue – hent Appen Roskilde Dyrskue og se mere på www.roskildedyrskue.dk, hvor man også kan tilrettelægge sit helt eget program. Roskilde Dyrskue tilbyder gratis parkering.

Det er i år 50 år siden, at Roskilde Dyrskue første gang blev afholdt på Dyrskuepladsen i det sydlige Roskilde. Dengang i 1969 var der kongeligt besøg – og det er der også i år! H.K.H. Kronprinsessen vil være at finde på Dyrskuepladsen 31. maj til åbningen af jubilæumsdyrskuet. 

Efter åbningen vil Kronprinsessen besøge forskellige områder på Dyrskuepladsen med fokus på formidling og oplevelser for børn og voksne.

”Vi glæder os til at vise Kronprinsessen rundt på årets jubilæumsdyrskue, hvor hun skal se nærmere på de mange familieoplevelser, vi tilbyder vores gæster”, siger sekretariatschef for Roskilde Dyrskue Charlotte Frimer Petersen.

Det er mere end 10 år siden, at der sidst har været royalt besøg på Dyrskuepladsen, og det var faktisk også H.K.H Kronprinsessen som dengang besøgte Roskilde Dyrskue.

Årets kongelige tilstedeværelse er også en fin hilsen til det kongelige besøg på Dyrskuepladsen for 50 år siden, hvor Kong Fredrik 9. og Dronning Ingrid var med til at fejre dyrskuets nye faste plads 14. juni 1969 (blot en uge efter H.K.H. Prins Joachims fødsel 7. juni 1969). Før 1969 blev dyrskuet afholdt på forskellige steder på Sjælland, bl.a. Bellahøj og Ringsted.

"Valgfri

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Darupvej 19
4000 Roskilde

Telefon

+45 70 26 62 00

Fakta

 • Type

  • Dyrskue
  • Show
  • Store lokale begivenheder
  • Udstilling
  • Messe
  • For børn
  • Mad-/fødevareevent
  • Marked
  • Anden begivenhed

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.079252799
Latitude : 55.6219506