Sommer udendørs aktiviteter

Udendørs aktiviteter i Roskilde

Foto: Anette Mosebo, Aske Jørgensen

Har I brug for lidt inspiration til hyggelige ting at foretage sig i Roskilde? Så har vi samlet en lille guide til aktiviteter i naturen. Husk at følge sundhedsstyrelsens anvisninger i forbindelse med COVID-19 selvom du er udendørs.

Gå i dyrenes fodspor
En tur i skoven, men på en helt anden måde. Alle de faste beboere i Nationalpark Skjoldungernes Land efterlader små sikre tegn på, at de er her, men det kræver tålmodighed og et godt syn at finde dem. Gå på safari efter dyrespor lige udenfor Roskilde – hvor mange på listen kan I mon finde?
Legepladser i Roskilde
Den første gyngetur er et stort øjeblik, men hvor finder man lige en egnet legeplads?
Gudernes Stræde - vandrerrute
Gudernes Stræde er en cykel- og vandrerrute mellem Køge Bugt og Vellerup Vig ved Isefjorden. På fortællepæle langs ruten kan man læse historier om de mange fund på egnen fra Danmarks oldtid. Ruten er i alt 64 km, men man kan jo nøjes med en del af den.
Fjordstien
Som lange arme af vand strækker Roskilde Fjord og Isefjord sig ind i Sjælland. Det er en helt særlig oplevelse at opleve skiftet i landskabet langs fjordene; marker, skov, små øer, strande med sand og sten, fredede fortidsminder og små hyggelige landsbyer. Ruten er både egnet til cykler og vandring.
Munkevejen
Der er i dag langt mellem munkene på Munkevejen, men til gengæld er der gode chance for at møde entusiastiske cyklister, som følger ruten og undervejs lærer man om hvordan kristendommen kom til Danmark. Ruten starter i Glückstadt i Tyskland og slutter i Roskilde. Man passerer kirker, klostre, historiske ruiner, naturområder og de gamle købstæder.
Skjoldungestien
Skjoldungestierne er vandreruter, der alle går gennem Gl. Lejre. Ifølge sagnene var Lejre hjemsted for den mægtige kongeslægt Skjoldungerne
Kunst i Roskilde
På Algade kigger Lise Nørgaard på de forbipasserende. Roar og Helge holder styr på byen fra Stændertorvet. Byens borgere og gæster hilses velkommen på Hestetorvet af Roskildekrukkerne, de tre imponerende 5m høje keramikkrukker. Læg din egen rute rundt for at se på byens kunst.
Oplevelsesture med Outdoor Adventures i Roskilde
Book billet til unikke guidede ture i Roskilde og Lejre– Her finder du "Outdoor Adventures"' oplevelsesture ad Skjoldungestien og Fjordstien, Smagsture til Herthadalen og Herslev Bryghus samt stillevandringer og mindfulness i Boserup Skov.
Corona Camino
Alle kan gå med på Corona Camino i Roskilde og omegn. Verden, som vi kender den, har forandret sig under nedlukningen af Danmark. Hvordan har vi tacklet dét hver især? Og hvad er dit håb for fremtiden? Del tanker på en gåtur i Roskilde eller omegn. Gå med en du kender, eller få Byens hus til at matche dig med en samtalepartner.
Badestrande og søer i Roskilde
Trænger du til en dukkert?  Besøg Roskilde og oplev skønne naturområder. Besøg blandt andet herlighederne ved Himmelsøen, Vigen Strandpark eller Lynghøjsøerne, hvor der er rig mulighed for at få en forfriskende dukkert!
Kattinge Vig SUP ved Boserup Skov Roskilde
Outdoor-oplevelser

ved Kattingevig

Mads Tolstrup
Salvadparken i Roskilde aftenhygge og mennesker ved bål
Outdoor-oplevelser

ved Salvadparken

Salvadparken i Roskilde telt og mennesker kaffe