Spring in Roskilde

10 steder du kan opleve Roskilde i forårsfarver

Foto: Sct Hans have

Vi har udvalgt en håndfuld steder, hvor du kan opleve byen og landskabet blomstre.

Forårets events i Roskilde
Når blomsterne springer ud begynder mange nye events i Roskilde.
1. Anemonesporet i Boserup Skov
De smukke forårsbebudere er ikke til at komme udenom når kalenderen siger marts- april. Men allerede nu, er foråret så småt på vej, og i Nationalpark Skjoldungernes land er et natur og kulturlandskab som bestemt er et besøg værd.  Anemonerne, der smukt dækker skovbunden, ligner et hvidt hav og du kan også opleve den unikke blå anemone!
2. Gråbrøde Kirkegård - Den populære allé
Gråbrødre Kirkegård er en 1800-tals velbevaret og vel tilplantet kirkegård og kapel, som bestemt er et besøg værd. Den betragtes som en oase midt i byen af de lokale. Alléen er tilgængelig fra Hestetorvet, er et populært sted at fotografere forårets smukke krokus. I forsommeren kan de besøgende nyde et flor af Rhododendron. Der er på kirkegården over 200 historiske gravsteder.
3. Roskilde oplevelseshavn
På Roskilde havn er der altid liv og duften af hav, vind og vikinger er ikke til at tage fejl af. Foråret på havnen er friskt og hvem ved - måske en is eller en frokost kan lokke efter et besøg på Vikingeskibsmuseet ? Gåturene ved havnen kan også gøre godt for kinderne, for følger man havnen kommer man til Roskilde Oplevelseshavn, hvor et lille basin er centrum for aktiviteter med fingerne i vand!
4. Is på havnen
Foråret er over os, temperaturerne stiger så småt, og så er det vist IS-TID - Spis en lækker is på gågaden eller på havnen og nyd udsigt og flødebollen samtidig.
5. Påskelammet i Kællingehaven
Gå ud på stien i den vestlige side af havnen og forbi Roskilde sejlklubs hus. Her kommer du ud ad  Fjordstien og forbi Kællingehaven . Der er bænke på ruten, hvor man kan nyde stilhed, græs, marker, dyr og selvfølgelig den unikke udsigt over fjorden. Fortsætter man af stierne, kan turen føre til Café Sankt Hans Have, hvor man kan nyde en frokost eller noget at drikke.
6. En grøn oase åbner igen
Sidst i marts åbner Sct Hans Have for endnu en sæson i skønne og unikke grønne omgivelser - blot 15 minutters gang fra Roskilde Havn eller Sankt Jørgensbjerg. Der er åbent i drivhuset med økologi, planter, urter og hygge kl. 12-17
7. Parkerne i Roskilde
I Roskilde er der skønne muligheder for at opleve naturen i både Folkeparken og Byparken . Her findes i disse tider et dejligt forårsliv, grønne skud på træerne et liv med ænder og andre fugle! Der er dejlige stier at gå på og bænke flere steder til at nyde solen .
8. Fuglereservatet: Foråret er bedste årstid for besøg!
Gå på opdagelse i Gundsømagles natur og gør en smuk forårsdag endnu bedre ved at besøge fuglereservatet i Veksø, hvor Anemonerne i april lyser hvidt i skovbunden. Gå ad naturstien, der leder den besøgende gennem fuglerig naturskov, ellesump, pilekrat, eng og rørskov. Prøv en gåtur på den nye gangbro som leder dig ud i rørskoven. Fra de to fugletårne er der en fantastisk udsigt over søen. God tur!
9. Vigen, strand og frokost
På den modsatte side af Roskilde Fjord, ud af Frederiksborgvej, anbefaler vi en dejlig tur til Vigen  Strand, hvor I kan gå langs fjorden, nyde stilheden og spise is eller nyde en middag hos Restaurant Vigen.
10. Himmelsøen - En hemmelig herlighed
Tag bilen eller cyklen til Roskilde Festivals arealer, hvor Himmelsøen gemmer sig i den gamle Darup grusgrav! For her er det muligt at finde den store sø med fugleliv, sheltere med bålplads og udsigt til solnedgang og vand. Du kan også ride, løbe eller cykle rundt på de små stier som fører rundt om og hen til kunstværket "Floating World" i Milen.