BÆNKEBIDERHULEN

BÆNKEBIDERHULEN

I maven på bænkebideren gemmer sig en sandhule, hvor børn og voksne er velkomne. Her indbydes til kreativ udfoldelse, samtidig med at bænkebiderens skjold skaber skygge for solens stråler. Kravl ind i maven, byg, snak eller ta’ et hvil.

Bænkebiderhulen er en videreudvikling af den bænkebiderhule, som man kan finde i DANSK HULEBYGs hulebyggerlaboratorium i Sorø.

DANSK HULEBYG

DANSK HULEBYG er en lille socialøkonomisk virksomhed, der bygger huler med fukssvans, tommestok og skruemaskine. Med sikkerhed, kreativitet og masser af viden om håndværksfagene, matematik, geometri og konstruktion skaber DANSK HULEBYGs hulemestre fantasifulde huler sammen med børn.

Projektleder Mariella Harpelunde Jensen og hule- og tømrermester Allan Bergenholz er de bærende kræfter i virksomheden, som holder til i Sorø. Herfra eksperimenteres og bygges der med børn i alderen 6-13 år – og både krat, skrænter, moser og haver inddrages og udforskes, når hulen som konstruktion foldes ud. Således kan man i DANSK HULEBYGs hulebyggerlaboratorium opleve en sumphule med en hemmelig lem i gulvet til natlige slikforsyninger, en hule 5 meter oppe i et lærketræ med egen cykelelevator, en naturhule der ligner en kæmpe levende busk taget ud af den japanske filminstruktør Hayao Miyasakis animationsunivers og en flydende hule med en hjemmebygget pedalmotor af gamle vandrør.

Og måske kender du allerede en af DANSK HULEBYGs hulemestre? Hulemester Barlebo har du nemlig kunne følge i en serie om hulebyggeri på DR RAMASJANG, hvor han i ti afsnit har bygget huler sammen med børn fra hele Danmark.

Del denne side

SKROT-ROBOT

Med limpistol, skruetrækker og et kæmpe udvalg af elektronikskrot skiller, skruer og samler vi fantastiske skrot-robotter sammen. Det sker lørdag d. 1 juli kl. 10-14 ved Roskilde bibliotek