BOOK: Nationalpark vandretur - tæt på skoven med guide

Kom med på unik vandretur i nationalparkens skov. Torsdage i september og oktober kan man gå med og opleve Nationalparken og Boserup Skov (14 km)

Vikingeskib på Roskilde Fjord

Oplevelser på vandet - sejladser

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber med ægte dansk fjordidyl. Hele sommeren kan du komme med på sejlture i vikingeskibe, rutesejlads med M/S Svanen og en unik sejltur med Sagafjord! God tur på Roskilde fjord!

BOOK: Med guide i Roskildes kildevæld

Mandage i september og oktober kan man gå med og opleve Roskildes enestående kildevæld. (4,5km)

BOOK: Guide til en unik Roskilde rundvisning

Skal du arrangere et virksomhedsbesøg eller en privat oplevelse ud over det sædvanlige? Book en af turistbureauets professionelle guider...

 

 

BOOK oplevelser og ture i Roskilde

Roskilde er rig på aktiviteter og oplevelser og et besøg på et af byens historiske museer er bestemt dét værdHer på siden kan I booke billetter, og vi opdaterer løbende siden med aktiviteter.

Lystfiskeri ved Roskilde Fjord

Kan man fiske i Roskilde Fjord? Ja, - er det helt korte svar! Faktisk finder du her noget af Danmarks bedste kystfiskeri.

BOOK: Samle tur af frøstande pynt til juledekorationen (november + december)

Lørdage i november og december kan man gå med og opleve Boserup skov og blive inspireret til julens hyggebelysning (ca. 5 km.)

Book en guide til kildevandring

Kildevandring i Roskilde: Oplev de unikke og historiske kilder, som løber gennem byen

Aktivitetskalender: Det sker i Roskilde!

Se hvad der sker i Roskilde. Der foregår en række events for både børn og voksne. Kigi vores aktivitetskalender!

Byvandring på egen hånd

Gå på opdagelse i Roskildes 1000 årige historie og oplev bl.a. den underjordiske kirkeruin, jomfruklosteret samt Lise Nørgaards fødeby.

7 grunde til at hoppe på cyklen og opleve Roskilde

Vi har samlet 7 cykelruter, hvor du kan få vind i håret, røde kinder og opleve Roskilde og omegn på cykel. Hop op på cyklen og oplev naturen - Rigtig god fornøjelse! 

Kan du løfte troldkællingens sten?

Er du sulten på eventyr, kan vi anbefale en tur til halvøen Bolund. I.flg. sagnet blev Bolundstenen oprindeligt kastet af en troldkælling, som ville stoppe kirkeklokkernes ringen fra Roskilde Domkirke

Roskildes historiske kilder

Der er tre temaer, du ofte støder på når du besøger Roskilde: Et historisk gadebillede, de berømte kilder som byen er grundlagt på – og fjorden kun få skridt fra centrum. Ta på opdagelse i Roskilde!

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune