BOOK: Historiske byvandringer (Mandage i Juli & August)

Kom med på byvandring og oplev Roskildes historiske centrum og mærk historiens vingesus, mens du bliver klogere på de spændende historier, som gemmer sig bag de mange bygninger og steder.

Vikingeskib på Roskilde Fjord

Oplevelser på vandet - sejladser

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber med ægte dansk fjordidyl. Hele sommeren kan du komme med på sejlture i vikingeskibe, rutesejlads med M/S Svanen og en unik sejltur med Sagafjord! God tur på Roskilde fjord!

Book: Sommerrundvisninger på Roskilde Kloster

Onsdage i skolernes sommerferie åbner Roskilde Kloster op for de populære rundvisninger. Rundvisningerne foregår kl. 11.00 eller kl. 14.00

BOOK: Guide til en unik Roskilde rundvisning

Skal du arrangere et virksomhedsbesøg eller en privat oplevelse ud over det sædvanlige? Book en af turistbureauets professionelle guider...

 

 

Skovens Nat - Sov under åben himmel 25. maj

I anledning af Skovens Dag inviterer Nationalpark Skjoldungernes Land og Boserupgård Naturcenter alle til at sove i telt eller biuak under bøgetræernes kroner i Boserup Skov. Skal i med - ud under åben himmel? 

Book en guide til kildevandring

Kildevandring i Roskilde: Oplev de unikke og historiske kilder, som løber gennem byen

Lystfiskeri ved Roskilde Fjord

Kan man fiske i Roskilde Fjord? Ja, - er det helt korte svar! Faktisk finder du her noget af Danmarks bedste kystfiskeri.

Aktivitetskalender: Det sker i Roskilde!

Se hvad der sker i Roskilde. Der foregår en række events for både børn og voksne. Kigi vores aktivitetskalender!

Kan du løfte troldkællingens sten?

Er du sulten på eventyr, kan vi anbefale en tur til halvøen Bolund. I.flg. sagnet blev Bolundstenen oprindeligt kastet af en troldkælling, som ville stoppe kirkeklokkernes ringen fra Roskilde Domkirke

Byvandring på egen hånd

Gå på opdagelse i Roskildes 1000 årige historie og oplev bl.a. den underjordiske kirkeruin, jomfruklosteret samt Lise Nørgaards fødeby.

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

7 grunde til at hoppe på cyklen og opleve Roskilde

Vi har samlet 7 cykelruter, hvor du kan få vind i håret, røde kinder og opleve Roskilde og omegn på cykel. Hop op på cyklen og oplev naturen - Rigtig god fornøjelse! 

Roskildes historiske kilder

Der er tre temaer, du ofte støder på når du besøger Roskilde: Et historisk gadebillede, de berømte kilder som byen er grundlagt på – og fjorden kun få skridt fra centrum. Ta på opdagelse i Roskilde!