Byvandring på egen hånd

Kom med på historisk byvandring i Roskilde mandage i juli og august

Engang var Roskilde Danmarks, ja hele Nordeuropas, mægtigste by. Her samledes kirke og kongemagt, og sporene fra den tid findes stadig overalt i Roskilde. På en byvandring kommer du historien nærmere: Vi besøger bl.a. Stændertorvet, hvor byens gamle rådhus ligger, og hvor der den dag i dag stadig gemmer sig en kirkeruin under torvet. Og så kigger vi naturligvis udefra på både Roskilde Domkirke, Det Gule Palæ og en af byens hellige kilder.

"Valgfri

  

Folder: Vores historiske byvandring – på 5 sprog!

Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du besøger Roskilde. Men hvilke spændende historier gemmer der sig mon bag de mange historiske bygninger og steder?
På vores Turistbureau kan du købe vores byguide på 5 km.

Oplevelser på turen

Ruten starter på Stændertorvet, der har været byens centrum og torveplads siden middelalderen.

Herefter krydser du over pladsen til Det Gule Palæ, som oprindeligt blev bygget til kongefamilien i 1730’erne, men som i dag huser både bisperesidens, galleri og kunstmuseum. Fra Palægården træder du ud på Domkirkepladsen, hvor du kommer helt tæt på vores stolte UNESCO verdensarv, Roskilde Domkirke, med de mange kongegrave og sidekapeller.

 Herfra går turen enten videre til Maglekilde og videre herfra ned til den hyggelige gamle havne- og fiskerlandsby, Skt. Jørgensbjerg. Turen fører dig videre langs havnen til Vikingeskibsmuseet, hvor du bl.a. kan opleve de fem originale vikingeskibe, der blev fundet på bunden af Roskilde Fjord i starten af 1960’erne. Fra havneområdet går ruten op igennem Byparken til Roskilde Museum, der fortæller hele byens historie – lige fra middelalderens storhedstid til Roskilde Festival. Turen fører dig også forbi Roskilde Kloster, der både har fungeret som herresæde og jomfrukloster og som i dag huser attraktive byboliger. fter klosteret fortsætter ruten op til Algade og videre til Lützhøfts Købmandsgård, der er indrettet som en købmand fra 1920’erne. Fra Købmandsgården går turen tilbage til Stændertorvet, hvor du under torvet finder ruinen af Skt. Laurentii Kirke.

Du kan stadig se en aftegning af kirkeskibet i torvets flisebelægning, og vi anbefaler dig varmt at besøge den underjordiske ruin, hvis du vil afslutte din tur med prikken over i’et!

Hent en byguide på Turistbureauet - den koster kun 2kr


Del denne side

Aktivitetskalender: Det sker i Roskilde!

Se hvad der sker i Roskilde. Der foregår en række events for både børn og voksne. Søg i vores aktivitetskalender!