Anemonesporet i Roskilde boserup

Anemonesporet i Boserup Skov

Foto: Christian Klarskov, Michael Bülck

Det er et helt særligt syn at besøge Boserup Skov i marts og april måned, hvor anemonehavet på store områder spreder sig ud og maler skovbunden i de smukkeste farver.

Og i Boserup i Roskilde kan man som noget helt særligt opleve hele tre anemonearter samlet på ét sted.

Anemonerne skaber sammen med lærkesporer, kodrivere og vorterod et spektakulært forårssyn. De mange forårsbebudere, som man kan se på en tur gennem skoven er som pensionerede biolog og bestyrelsesmedlem i Nationalpark Skjoldungernes Land, Søren Grøntved fortæller;  "Floraen om foråret i Boserup Skov og andre østdanske skove er noget helt særligt”.

Forklaringen på den høje koncentration af anemoner i Boserup Skov ligger ifølge biologen gemt dybt under de sarte kronblade i kombination med den kontinuerlige fældning af træer.

Det er en kombination af den kalkrigholdige jordbund, som anemonerne godt kan lide, og så det faktum at Boserup er en bøgeskov, hvor skovdrift i mange år har spillet en stor rolle. Det betyder, at skovbunden lysnes op kontinuerligt, og dermed når mere lys også helt ned på skovbunden”, forklarer Søren Grøntved.

Gå en tur på ’anemonesporet’ – og del din oplevelse på Instagram

Hvis du vil opleve Boserup Skov i forårsmånederne kan du blive inspireret til at gå en tur ad ’Anemonesporet’ – et rute udpeget af VisitRoskilde og Nationalparken.

Anemonesporet er en ca. 4 km lang vandrerute gennem skoven, hvor man kommer forbi steder i skoven, hvor anemonehavet står særligt flot – og hvor man ikke mindst kan løbe ind i alle tre anemonearter.

Anemonesporet er udarbejdet som et kort og er muligt at downloade her

Gå en tur på ’anemonesporet’ – og del din oplevelse på Instagram med hashtagget #anemonesporet, hvor flere hundrede billeder allerede viser hvor smuk Boserup Skov ser ud, når anemonerne viser det danske forår!

#anemonesporet

Foto: Katrine Catalan

Kort over 'Anemonesporet'

Foto: VisitRoskilde