Postkort hilsen

Postkort-konkurrence 2016

Foto: VisitRoskilde

I 2016 afholdte VisitRoskilde postkort konkurrencen

"En hilsen fra Roskilde"

TILLYKKE til Claus Torp, Birthe Helle Milandt, Kasper Jørgensen, Henning Petersen og Karen Vesterager - i er vinderne af postkort-konkurrencen ”Hilsen fra Roskilde"

Hilsen fra Roskilde - En historisk baggrund

Postkort-seriens navn, ”Hilsen fra Roskilde” opstod ved et gennemsyn af Roskilde postkort tilbage fra 1900tallet. Per Steenholdt fortæller til VisitRoskilde: "Dengang købte både lokale og turister postkort hvis de ville sende en hilsen fra Roskilde. Den lokale fotograf Kristian Hude, leverede bl.a. fotos til de lokale postkortforlag bl.a. Johannes Bruun. Der blev udgivet en lille serie med postkort, hvor der var påtrykt ”Hilsen fra Roskilde”.

En af de største succeser var billedet af maleren Louis Jensen omgivet af nysgerrige børn med rådhustårnet i baggrunden. Som Per Steenholdt videre fortæller, så har postkort ikke samme funktion i dag; det er nemmere og mere personligt at tage billeder med sin smartphone og dele dem med venner og familie med det samme. Men en ’hilsen fra Roskilde’ bliver aldrig out-dated. 

Den lokale vinkel

Med konkurrencen ønsker VisitRoskilde netop, at alle der har lyst til at gå på opdagelse med sin tablet/smartphone/kamera, skal kunne være med til at skabe nye hilsner fra Roskilde og genoplive 1900tallets ”Hilsen fra Roskilde”. VisitRoskilde håber, at konkurrencen kan være med til at fremme den lokale fotografi-entusiasme, som er stærkt tilstede i byen. Med de muligheder der er i dag, kan alle være ambassadører for byen, hvor man kan udforske Roskilde og være nysgerrig omkring nye, hemmelige, smukke, særegne eller helt traditionelle motiver. VisitRoskilde ønsker, at byens borgere bliver med-skabere af de hilsner vi sender til hinanden, borgere imellem men også til byens gæster. VisitRoskilde ønsker at genoplive denne tradition med motiver taget af vores egne lokale entusiaster.

Sådan gør du:

Send dit bidrag til Visitroskilde

Deadline for modtagelse af bidrag fredag d. 21. oktober 2016 kl 10.00.

Du bedes sende en mindre tekst om motiv, årstal på hvornår du har taget billedet og navn på dig som fotograf. Billedet skal indsendes i højeste kvalitet som muligt.

Efter deadline lægger VisitRoskilde de indsendte bidrag på Facebook, hvor alle kan stemme frem til omkring d 7. november. Et like = en stemme. Blandt de 10 billeder med flest likes udvælger repræsentanter fra VisitRoskilde de 5 motiver, der skal pryde Roskildes nye postkort-serie.

Offentliggørelse af vindere og præmier:

Offentliggørelsen af de fem vinderpostkort vil ske i starten af december måned 2016. Postkortene vil blive sat til salg på turistkontoret i 2017. Derudover vil de fem vindermotiver blive udstillet på turistkontoret i et større format, så alle interesserede kan få fornøjelsen af dem. Vinderne vil også modtage en præmiekurv fra VisitRoskilde.


Regler og Betingelser:

✔Billeder skal være taget af bidragsyderen selv. Man må ikke indsende andres billeder til konkurrencen. 
✔Du kan deltage med maksimalt 3 billeder. 
✔Du er velkommen til at sende en tekst om sted og motiv, årstal på hvornår du har taget billedet og navn på dig som fotograf
✔Billederne skal indsendes i højeste kvalitet som muligt. 
✔Opstår der tvivl om ophavsretten, er der ikke skrevet navn på fotografen forbeholder VisitRoskilde sig retten til ikke at lægge billedet i konkurrencen. 
✔VisitRoskilde får tilladelse til at trykke postkort og et større format til udstilling på de udvalgte vinderbilleder.