Kattinge Vig SUP ved Boserup Skov Roskilde

Et døgn ved Kattinge Vig

Foto: Mads Tolstrup

Forårstur til Kattinge Vig og Boserup ved Mads Tolstrup - SUP og bålmad med lokale produkter

Om Mads Tolstrup
Fotograf og stifter af Montem Adventure, hvor jeg arbejder med fotokampagner og marketingskoncepter i genren Outdoor Lifestyle. Naturen giver mig et godt energiboost og når vejret er imod mig får jeg alligevel en succesoplevelse ved at "besejre" naturen og stadig få en fed tur - denne følelse er god at tage med tilbage til arbejdet i byen. Jeg bruger naturen som fotostudie og søger derfor konstant efter nye spændende områder i Danmark og i marts 2020 fik jeg muligheden for at besøge flere steder omkring Roskilde Fjord hvilket var en stor succes. Jeg ser frem til at opdage flere kroge i området eks. Kornerup Å på paddle board.

"På turen til Kattinge, parkerede vi bilen ved Kattinge Værk mellem Store Kattinge Sø og Kattinge Vig, hvor der er plads til ca. 5 biler.

Her pumpede vi vores Stand-Up-Paddle Boards op og pakkede alt vores oppakning og mad i store drygbags, herefter stævnede vi ud i fjorden ved den lille strand ved værket.

 

Efter ganske kort tid møder man Boserup Skov som man kan sejle langs med på turen ind i Kattinge Vig.

Undervejs kan man spotte de bål- og shelterpladser der er til rådighed i skoven helt ud til vandet.

Vi lagde til ved Lerskrænten i Kattinge Vig hvor vi fandt en stor plads over skrænten med bålpladser og bord/bænkeset, med en god højde over vandet vidste vi at der ville være god mulighed for en flot solnedgang.

 

Til aftensmad brugte vi risten ved bålpladsen samt medbragt støbejernspande, da vi var på den åbne plads over vandet havde vi stadig en smule lys selv en time efter solen gik ned.

Efter en god forret sejlede vi en kort tur rundt i vigen for at nyde solnedgangen - vinden var faldet en del så det var en perfekt aften at se solnedgangen fra vandet.

Vi overnattede i shelter ved Lerskrænten og nød skoven og fjordens rolige væsen

Vi lavede morgenmad på bålpladsen over Lerskrænten.

Senere på formiddagen pakkede vi sammen og sejlede rundt om fugleøen i vigen med god afstand for ikke at forstyrre fuglene.

Herefter gik turen tilbage til Kattinge Værk.