Top menu RO:KOST

RO:KOST menu 2019

Foto: VisitRoskilde

I uge 41 går det løs når Roskildes restauranter dækker op til RO:KOST Madfestival!

MENU OVERSIGT

I 2019 var følgende restauranter med i RO:KOST Madfestival:

Comwell Roskilde -  Raadhuskælderen -  Herslev Bryghus - Herthadalen - Mumm -  Pipers Hus - Store Børs - Upstairs - Why food & Cocktails - Grundsmag

*

2 retter kr. 250,-

Minimum 5 lokaltproducerede fødevarer

*

 Nedenfor kan du se restauranternes 2 -retters menuer fra 2019

Læs mere

Comwell 2019

Forret

Brogaarden Rødbede tatar med torsk, persillemayo, sprøde skozonerrødder og krydderurtesalat med krydderurter fra Legro dertil friskbagt brød med økologisk mel fra Mejnerts Mølle og økologisk smør

Hovedret

Grambogaard oksefilet med økologiske svampe fra Tvedemose, græskar fra Grøntholtgaard og gulerødder glaseret i lindehonning fra Comwells egne bistader og rosmarin dertil og oksesky kartofler fra Søris 

 

2 retter kr. 250,-

 

Grundsmag 2019

Forret

Korn fra Mejnerts Mølle vendt med efterårets svampe, fløde og ost fra Øllingegård samt frisk krydderurtesalat

Hovedret

Økologisk gris fra Hegnsholt braiseret i Herslev Bryghus Landøl serveret med bagt hokaido fra Søris, puré af lyse rodfrugter fra Lammefjorden, sprød grønkål og sauce med havtorn fra Himmelev

 

2 retter kr. 250,-

Herthadalen 2019

Forret

”Smagsprøver fra Nationalparken”

Kål fra HerthaMarken, pocheret æg fra Søtoftes jordbrug – ”sows” af fløde fra Mannerup Møllegård på røget hø m/ brunet smør. Ørredtatar med fritteret kerner fra Mejnerts Mølle Kyllingechips fra Søtoftes jordbrug med urtecreme fra HerthaMarken m/ Rustikt Snobrød på mel fra Østagergaard og pisket smør

 

Hovedret

Ølbraiseret (D´øl) Øko. Glad gris, knoldselleri & syltet sager m/ grov rodfrugtekompot (Alt grønt m.m. fra HerthaMarken)

 

2 retter kr. 250,-

Herslev Bryghus 2019

Forret

Æggestand med dansk tang, spegeskinke fra Birthesminde og chilirugkiks fra Østagergård

 

Hovedret

Saltbagt selleri fra Stensbølgaard med terrine af Angus fra Østagergård, Stensbølsgaards kål marineret i øleddike fra Herslev Grønvirke med purpurhvedekerner i Herslev Bryghus æbleøl. Dertil hjemmebagt hvedebrød med hvede fra Østagergårds mølleri.

 

2 retter kr. 250,-

Mumm 2019

Hovedret

Langtids tilberedt gris fra Katrineberg Gård. Bagt & glaseret rødbede fra Stensbølgård med aroniabær fra Byrial & marineret gedeost fra Copenhagen Goat Milk. Spidskål & urter fra Stensbølgård


Dessert

# Gulerod som dessert Gulerødder fra Møllehøj, honing fra Germuth´s Biavl, estragon fra Stensbølgård & cream cheese is.

 

Til menuen følger vores hjemmebagte brød med mel og mask fra Herslev Bryghus

2 retter kr. 250,-

Pipers Hus 2019

Forret

Rødbedecarpaccio fra Grennessminde serveret med torsk i marinerede urter fra Grennessminde hertil sprød bacon og creme af æbler fra Æbleriget og peberod fra Grennessminde

 

Hovedret

Farseret kyllingebryst fra Dyssegården m/ rosmarin og salvie Grennessminde, hertil smørstegte efterårskål fra Grennessminde, brombær-glace og persille kartofler Ryttergården

 

Vegetar Menu

Forret

Rødbedecarpaccio fra Grennessminde serveret med gedeost, salat og balsamico-glace.

Hovedret

Urtefarseret aubergine på en bund af smør ristede efterårskål fra Grennessminde hertil persillekartofler fra Ryttergården og sauce af urter fra Grennessminde

2 retter kr. 250,-

Raadhuskælderen 2019

Forret

Bagt laks, serveres med røget hollandaiseskum, sneglekaviar fra Danske Frilandssnegle. Sprøde æbler fra egen have jordskokkechips, dild, og MikroFlora citronspirer

 

Hovedret

Grillet royal steak, serveret med pastinakpuré fra Svanholm Gods sprød bacon fra Dyssegården smørsauteret rosenkål, Økologisk smør fra Øllingegaard syltet og brændt skalotteløg fra Svanholm Gods pæresauce, med pærer fra egen have krydderurter fra Legro Gartneri kartoffelmos med Hokkaido græskar fra Svanholm Gods

2 retter kr. 250,-

WHY Food and Cocktails 2019

Forret

Sprød Pigvar fra Kubert fisk vendt i hjemmetlavet tempura dej. Salat af stegte majs med fennikel fra Davids have, dild, forårsløg fra davids have og tilsmagt med citronskal.

 

Hovedret

Pho vietnamesisk nudelsuppe, fond lavet af høns fra Lejre Hegnsholt toppet op med kylling fra Hegnsholt samt krydderurter af persille og ærtespire fra Davids have, og koriander skud fra Legro.
Dertil serveres en smagsprøve fra det nye lokale bryggeri Thyras Bryg.

*Menuen kan laves som pescetar eller vegetar (tofu) udgaver

 

2 retter kr. 250,-  

Store Børs 2019

Forret  

Frisk ost fra La Treccia - mikrourter fra Grow Up Farm - sichuanpeber

 

Hovedret 

Schnitzel af kalvekød fra Slagter Mogens - korn fra Østagergård, æg fra Hegnsholt og mælk fra Mannerup Møllegård og serveret med pommes af Bintji-kartofler fra Gårdbutikken Hyldemarken. På toppen et drys peberrodssne.

 

2 retter kr. 250,-