Go Orange RE.USED forgylder skraldet

Se og skab selv beviserne, når den nye Go Orange RE.USED sommerfestival løber af stablen fra 23. juni til 30. juli. Go Orange puster nyt liv i byrummet!

For med skraldeskulpturer, fantasifulde vinduesudsmykninger og byg-med-projekter for hele familien er temaet for årets Go Orange festival nemlig genbrug og ’upcycling’– inspireret af tidens trend og Roskilde Festivalen, der har arbejdet med projekter inden for disse emner i årevis.

Byfest i den orange ånd

Byens borgere og sommerens mange tusinde turister kan nemlig glæde sig til at blive overrasket og inspireret til at se på deres affald med nye øje – og se mulighederne i det. 
Rundt om i byen kan du opleve forskellige imponerende skulpturer lavet af affaldstræ og andre genbrugsmaterialer.

Med årets Go Orange RE.USED bliver der dømt byfest i bedste Roskilde-ånd med fokus på de ’orange værdier’ - kreativitet og spontanitet – og masser af sjove oplevelser i hele 5 uger.

 

Spektakulære skraldeskulpturer i gadebilledet

Der bliver masser at se og opleve i gadebilledet under sommerfestivalen. Også efter butikkernes lukketid.

Udover kreative vinduesudsmykninger kan du rundt om i byen opleve en række spektakulære skulpturer lavet af affaldstræ og andre genbrugsmaterialer.

Bl.a. kan man opleve en bjørn skabt af overskudstræ fra Vikingeskibsmuseets skibsbyggeri, en stor ugle beklædt med en fjerpragt af farverige CD’er og en kæmpe værktøjskasse af affaldstræ.

Der er også sjove bænkebiderhuler fyldt med sand, som børnene kan lege i, en cool megarobot skabt af elektronikaffald – og en tipi-town, hvor du og familien kan bygge tipi’er med træ fra nylig udstilling på Amalienborg!

Du kan endda få en byggevejledning med, så du kan lave din egen tipi med resttræ hjemme i haven.

Flere af værkerne er skabt af lokale kunstnere og træhåndværkere. Der er også bidrag fra den internationalt anerkendte kunstner, Thomas Dambo – og de populære ’TV-hulebyggere’ kendt fra Ramasjang, DANSK HULEBYG.

 

Go Orange RE.USED er finansieret med støtte fra Roskilde Kommune, DSV Transport, Bauhaus Roskilde, DanWEEE, Spar Nord, CP Container, Affald og Genbrug/Roskilde Kommune og gensalg.dk. 

Del denne side