Museumskoncernen ROMU

Træd ind i fortællingen om Roskilde:

Den nye permanente udstilling ”Roskilde – Magt og Mennesker” er opdelt i tidsmæssige afdelinger fra en Nordeuropæisk metropol i Middelalderen til Roskilde bys forfald efter reformationen i omkring 1536 og frem til i dag, hvor Roskilde er kendt for kunst og kultur. Museet anvender nyeste interaktive informationsteknologi og indeholder spændende udstillinger for børn.

Byen, der engang var en af de mest magtfulde i Nordeuropa, men også skulle igennem hårde tider og nedtur. For så at rejse sig igen.

Følg sporene fra fortiden, Kom tæt på de mennesker, der levede her, rigdommen og den stærke tro. Det er historien om en usædvanlig by, der har sat sine tydelige aftryk på det Danmark, vi kender i dag. 

ROMU er et enhedsmuseum, der har sit udspring i Roskilde Museum etableret i 1929. I 2015 skiftede museet navn til Museumskoncernen ROMU, og består i dag af 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommuner

Besøgssteder beliggende i Roskilde under Museumskoncernen ROMU:

Roskilde Museum

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur

Lützhøfts Købmandsgård

Håndværksmuseet

Skt. Laurentius

Domkirkemuseet 

Del denne side


Adresse & kontakt:

Skt Ols Stræde 3,
4000 Roskilde
+ 454631 6500
romu@romu.dk 

Hjemmeside

Ny App: Detektiv arbejde på museet for de mindste

Kom ned i den underjordiske kirkeruin

Resterne af den middelalderlige Sankt Laurentius kirke befinder sig i dag på Stændertorvet i Roskilde bymidte og består af ruinen under torvet samt det endnu bevarede kirketårn.