Nåede du en tur på #Anemonesporet?

Mandag, maj 29, 2017

Det er et helt særligt syn at besøge Boserup Skov i april og starten af maj måned for på store områder spreder anemonehavet sig ud og maler skovbunden i de smukkeste farver. Og i Boserup kan man som noget helt særligt opleve hele tre anemonearter samlet på ét sted. Men hvor den hvide er nem at få øje på, der kræver den gule og den blå anemone noget mere ihærdighed at finde frem til. Men de er der, og anemonerne skaber sammen med lærkesporer, kodrivere og vorterod et spektakulært forårssyn.

Udsolgt til guidede anemoneture
VisitRoskilde inviterede henover påsken, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, på to guidede anemoneture i Boserup Skov. Her viste biolog Søren Grøntved vej gennem anemonehavet og fortalte om de mange forårsbebudere, som man kan se på en tur gennem skoven. Samtidig fortalte Søren om fremtidsplanerne for Nationalpark Skjoldungernes Land, som Boserup Skov jo netop er en del af. Undervejs var der hjemmebagt brød og varm kaffe på kanden leveret af Restaurant Moehr. Begge ture blev udsolgt.

Gå en tur på ’anemonesporet’ – og del din oplevelse på Instagram
Som noget nyt kunne gæster i år gå en tur i Boserup Skov ad ’anemonesporet’ – skabt af VisitRoskilde. Anemonesporet er en ca. 4 km lang vandrerute gennem skoven, hvor man kommer forbi steder i skoven, hvor anemonehavet står særligt flot – og hvor man ikke mindst kan løbe ind i alle tre anemonearter. Anemonesporet er udarbejdet som et fysisk kort og har i april og maj måned været muligt at downloade fra visitroskilde.dk.

Sideløbende med introduktionen af anemonesporet har VisitRoskilde kørt en fotokonkurrence på Instagram, hvor alle der delte et foto under tagget #anemonesporet deltog i konkurrencen om at blive årets ’anemonefotograf’. Knap 100 billeder blev på den korte tid blevet delt under tagget.

Ny film inspirerer til at opleve Boserups anemoner
VisitRoskilde har i forbindelse med lanceringen af anemonesporet produceret en kort reklamefilm, som skal bruges til fremadrettet markedsføring. Anemonefilmen er en del af en ’naturfilm’, som optages henover det næste år og forventeligt kan bruges til markedsføring af VisitRoskildes strategiske spor ’Fjord & Natur’ fra foråret 2018.

Del denne side