Oplev naturen ved Roskilde

Oplev danmarkshistorien på en oplevelsesrig vandring gennem naturen! Hævet over overlandskabet, og smuk beliggende ved Roskilde fjord, udgør byen porten til Danmarks nye Nationalpark Skjoldungernes Land. Et unikt fjordlandskab med over 170 fredede kulturminder og masser af muligheder for aktive oplevelser hele året rundt både til fods, på cykel eller fra vandsiden.

Fx er kattinge Vig én af Roskilde Fjords mest besøgte fiskepladser og udflugtsmål i forbindelse med vandreture. I Roskilde er der rig mulighed for at komme i nærkontakt med fjorden og fra Gravhøje til panoramaudsigt når man træder i pedalerne og cykler afsted på en af områdets mange smukke cykelruter.

Oplevelser på fjorden - Kajak, SUP

og guidede oplevelser i naturen! I Roskilde siger vi: Velkommen udenfor.

Badesøer og strande i Roskilde

Når varmen stiger os til hovedet, er det godt at kende til de fantastiske muligheder for en skøn dukkert i Roskilde 

Vikingeskib på Roskilde Fjord

Oplevelser på vandet - sejladser

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber med ægte dansk fjordidyl. Hele sommeren kan du komme med på sejlture i vikingeskibe, rutesejlads med M/S Svanen og en unik sejltur med Sagafjord! God tur på Roskilde fjord!

God tur på Roskilde fjord

God tur på Roskilde Fjord brochure

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

BOOK: Nationalpark vandretur - tæt på skoven med guide

Kom med på unik vandretur i nationalparkens skov. Torsdage i september og oktober kan man gå med og opleve Nationalparken og Boserup Skov (14 km)

BOOK: Kom med på unik guided tur i Boserup skov (5 km)

Torsdage i september og oktober kan man gå med og opleve Boserup skov. (5km)

Nationalpark Skjoldungernes Land

"Tjek ud" i Nationalparken: Oplev istidslandskabets natur- og kulturhistorie. Nationalparkens 170 kvadratkilometer består af natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i landet.

 

 

 

 

 

 

 

Fjordlandet Outdoor - guidede oplevelser i Roskildes natur

Velkommen udenfor.Fjordlandet Outdoor byder på lokale oplevelser i den skønne Nationalpark Skjoldungernes Land. Til lands og til vands og altid med lokale guider der sørger for særlige oplevelser og altid i følgeskab med andre ligesindede der gerne vil ud i den fantastiske natur, som naturnationalparken tilbyder. Fjordlandet Outdoor gør det muligt for dig at komme på oplevelse i helenationalparkensområde. Om det er til lands eller til vands.

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

Boserup Skov - Et flor af dansk natur

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. I foråret dækkes skovbunden de smukke forårsbebudere, anemonerne og fuglene begynder at kvidre.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. 

Vil du sove i Boserup Skov?

Book en overnatning i populær shelter gennem Nationalpark Skjoldungernes Land

Vandrestier i Vikingernes fodspor

Snør vandreskoene og følg i vikingernes fodspor! Oplev den smukke natur i Roskilde samtidig med du får motion og frisk luft.

Roskilde Oplevelsehavn

I foråret 2013 åbnede Roskilde Oplevelseshavn med nye, unikke friluftsoplevelser, der giver voksne og børn øget indsigt og viden om Roskilde Fjords liv og den omgivende natur.

Lystfiskeri ved Roskilde Fjord

Kan man fiske i Roskilde Fjord? Ja, - er det helt korte svar! Faktisk finder du her noget af Danmarks bedste kystfiskeri.

Kom med ud og sejl med Sagafjord

Sagafjord sejler midt i Nationalparken, Skjoldungernes Land hvor Fjorden fremstår – som den altid har gjort –som inkarnationen af idyl i det sjællandske landskab med bakker, marker, kirkespir, blå bølger, fugle og høj himmel. Kom med ud på fjorden!

Cykelruter i Fjordlandet

Tag cyklen med når du besøger Fjordlandet. I det naturskønne område omkring Roskilde Fjord og isefjord kan I opleve mange smukke cykel- og vandreruter som er anstrengelsen værd hele året

Hent cykel-ruter og kort på turistkontoret

turistbureauet i Roskilde kan du få råd og inspiration til din næste cykeltur, bl.a. har vi kort over: 

  • Panoramaruten
  • Hedebostien
  • Roskilde Cykelkort
  • Fjordstien
  • Gudernes stræde
  • De 4 færger - fjordlandet

Panoramaruten - Cykelruten ved fjord & i landskab

Sæt jer i sadlen og oplev landskabet omkring Roskilde, som er et af de rigeste på kulturskatte i Danmark 

Vi har samlet en række skønne cykelruter lige her!

Hop op på cyklen og oplev naturen rundt om Roskilde. Bliv inspireret til en hyggelig endagstur eller blot et par timers luft på den tohjulede. Aldrig langt fra Fjorden, skyggefulde skove og marker!

Fjordstien - En cykelrute langs Roskilde- og Isefjord

Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden og bringer dig tæt på kysten, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden.