Skovens Nat - Sov under åben himmel 5./6. maj

I anledning af Skovens Dag inviterer Nationalpark Skjoldungernes Land og Boserupgård Naturcenter alle til at sove i telt eller biuak under bøgetræernes kroner i Boserup Skov. Skal i med - ud under åben himmel? 

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

Boserup Skov - Et flor af dansk natur

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. I foråret dækkes skovbunden de smukke forårsbebudere, anemonerne og fuglene begynder at kvidre.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. 

Vandrestier i Vikingernes fodspor

Snør vandreskoene og følg i vikingernes fodspor! Oplev den smukke natur i Roskilde samtidig med du får motion og frisk luft.

DOWNLOAD: Kort over 'Anemonesporet'

Her kan du downloade vores kort over anemonesporet i Boserup Skov.

Ruten er ca. 4 km. når man bevæger sig hele vejen gennem Boserup, ud til Lerskrænten ved Kattinge vig og langs den tidligere anløbsbro som dampskibsfærgen fra Roskilde brugte. Turen krydser Boserupgaard Naturcenter hvor der findes mange typer planter!

Kom med ud og sejl på Roskilde Fjord

Vi sejler midt i Nationalparken, Skjoldungernes Land hvor Fjorden fremstår – som den altid har gjort –som inkarnationen af idyl i det sjællandske landskab med bakker, marker, kirkespir, blå bølger, fugle og høj himmel. Kom med ud på fjorden!

OVERSIGT: Oplevelser i naturen

Roskilde er omringet af smuk natur - både på land- og på vandsiden. Lad dig inspirere til en tur ud i den grønne og blå del af nationalparken. På cykel eller tid fods!

Panoramaruten - Cykelten ved fjord & i landskab

Sæt jer i sadlen og oplev landskabet omkring Roskilde, som er et af de rigeste på kulturskatte i Danmark 

Vi har samlet en række skønne cykelruter lige her!

Hop op på cyklen og oplev naturen rundt om Roskilde. Bliv inspireret til en hyggelig endagstur eller blot et par timers luft på den tohjulede. Aldrig langt fra Fjorden, skyggefulde skove og marker!

Fjordstien - En cykelrute langs Roskilde og Isefjord

Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden og bringer dig tæt på kysten, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden.