Oplev naturen ved Roskilde

Oplev danmarkshistorien på en oplevelsesrig vandring gennem naturen! Hævet over overlandskabet, og smuk beliggende ved Roskilde fjord, udgør byen porten til Danmarks nye Nationalpark Skjoldungernes Land. Et unikt fjordlandskab med over 170 fredede kulturminder og masser af muligheder for aktive oplevelser hele året rundt både til fods, på cykel eller fra vandsiden.

Fx er kattinge Vig én af Roskilde Fjords mest besøgte fiskepladser og udflugtsmål i forbindelse med vandreture. I Roskilde er der rig mulighed for at komme i nærkontakt med fjorden og fra Gravhøje til panoramaudsigt når man træder i pedalerne og cykler afsted på en af områdets mange smukke cykelruter.

Kom med ud i Naturen

Boserup Skov - Vinteroplevelser i naturen

Kom ud på Boserupgård Naturcenter d. 19. og d. 20. feb kl. 11-14 og byg din egen fuglekasse, lav foderkogler og andre sjove aktiviteter!

Kom med ud og sejl med Sagafjord

Sagafjord sejler midt i Nationalparken, Skjoldungernes Land hvor Fjorden fremstår – som den altid har gjort –som inkarnationen af idyl i det sjællandske landskab med bakker, marker, kirkespir, blå bølger, fugle og høj himmel. Kom med ud på fjorden!

God tur på Roskilde fjord

God tur på Roskilde Fjord brochure

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

Nationalpark Skjoldungernes Land

"Tjek ud" i Nationalparken: Oplev istidslandskabets natur- og kulturhistorie. Nationalparkens 170 kvadratkilometer består af natur, kulturhistorie og nogle af de smukkeste landskaber i landet.

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

Boserup Skov - Et flor af dansk natur

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. I foråret dækkes skovbunden de smukke forårsbebudere, anemonerne og fuglene begynder at kvidre.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. 

Vil du sove i Boserup Skov?

Book en overnatning i populær shelter gennem Nationalpark Skjoldungernes Land

Vandrestier i Vikingernes fodspor

Snør vandreskoene og følg i vikingernes fodspor! Oplev den smukke natur i Roskilde samtidig med du får motion og frisk luft.

Panoramaruten - Cykelten ved fjord & i landskab

Sæt jer i sadlen og oplev landskabet omkring Roskilde, som er et af de rigeste på kulturskatte i Danmark 

Hent cykel-ruter og kort på turistkontoret

turistbureauet i Roskilde kan du få råd og inspiration til din næste cykeltur, bl.a. har vi kort over: 

  • Panoramaruten
  • Hedebostien
  • Roskilde Cykelkort
  • Fjordstien
  • Gudernes stræde
  • De 4 færger - fjordlandet

Vi har samlet en række skønne cykelruter lige her!

Hop op på cyklen og oplev naturen rundt om Roskilde. Bliv inspireret til en hyggelig endagstur eller blot et par timers luft på den tohjulede. Aldrig langt fra Fjorden, skyggefulde skove og marker!

Fjordstien - En cykelrute langs Roskilde- og Isefjord

Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden og bringer dig tæt på kysten, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden.

DOWNLOAD: Kort over 'Anemonesporet'

Her kan du downloade vores kort over anemonesporet i Boserup Skov.

Ruten er ca. 4 km. når man bevæger sig hele vejen gennem Boserup, ud til Lerskrænten ved Kattinge vig og langs den tidligere anløbsbro som dampskibsfærgen fra Roskilde brugte. Turen krydser Boserupgaard Naturcenter hvor der findes mange typer planter!