Fed familieferie ved Fjorden

Guide: Fed familieferie ved fjorden

Foto: Thomas Mahler

Oplev Roskilde med børn eller børnebørn, de små eller store – vi har sammensat en fed guide til inspiration til ferien i Roskilde. Der er fuld fart på oplevelserne men også tid til rolig udendørs leg, læring og kreative workshops med fordybelse.

Bestil Her

Overnat på den familievenlige campingplads
Roskilde camping er en af de smukkest placerede campingpladser på Sjælland. Der er fra campingpladsen udsigt over Roskilde fjord. Her er børn og barnlige sjæle velkomne - og i kan være i telt, campingvogn eller hytte. Der er lejepladser og adgang til ishus og fin badebro til at tage en dukkert ved Vigen Strand, som har det blå flag.

Søndagen i Roskilde:

Kør med på Hedelands Veteranbane
Besøg Hedelands Veteranbane hver søndag over sommeren. Første tog afgår 10.30 og sidste tog hjem er 16.09. Der køres to-togsdrift med i alt 8 afgange i begge retninger, det ene tog kører på damp og det andet på motor. Vi anbefaler at sætte mindst en time af på endestationen Fem Ege, så der er god tid til at slå sig løs på naturlegepladsen.
Børnerestaurant på Pipers hus
Søndage kl. 17.00 -18.30 er der restaurant kun for børnene på Pipers Hus – voksne ingen adgang. En unik madoplevelse for børn, hvor de får serveret en fast menu med rigtig mad, der udfordrer inkl. vand og økologisk saft fra Søbogård. Der er ingen voksne til at styre børnene, så de skal selv tage ansvaret og dialogen med tjenerne. Personalet præsenterer maden, og guider gæsterne i, hvordan man begår sig på en restaurant.
Eller pres jeres egen honning hos Snoremark
Kom til Roskilde og få en unik oplevelse med børnene, når i kan presse jeres egen honning hos Snoremark Mjød i Gundsømagle. Der er åbent søndage og tirsdage for hold på 5 fra kl. 10.30 og hver time frem til kl.16.30. Herefter rig mulighed for at hygge sig med børnene ved bålpladserne hvor man kan hygge sig ved: bålsteder til at bage pandekager til sin honning, snobrød eller hvad man vil fri leg i området på gården gå på jagt efter bi-venlige planter  gåtur til Gundsømagle sø, hvor der er et fint fuglekikkertårn

Mandagen i Roskilde

Pimp din picnic - madskole for børn
Kom med på madkursus hos Grundsmag for enten hele familien eller uden mor og far. På de to madkurser starter I med en snak om tilsmagning, tilberedning, råvarer, hygiejne osv. Derefter går I i køkkenet og kreerer lækre retter til picnickurven. I slutter dagen med en tur i Folkeparken, hvor I hygger med de hjemmelavede picnickurve. "Pimp din picnic for børn" starter kl. 9 og slutter kl. 14. "Pimp din picnic for hele familien" starter kl. 15.00 og slutter kl. 18.00
Viking for en dag!
Fra kl. 10 af hele sommeren kan i besøge Vikingeskibsmuseet i Roskilde og mærke, dufte og se med alle jeres sanser, når museet åbner op for sommerferie aktiviteterne. På museet bygges rekonstruktioner af vikingeskibe. Duften af frisk trætjære fylder luften og man kan møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan de genskaber vikingeskibene som vikingerne gjorde det. I hallen står de5 originale vikingeskibe fundet i Roskilde Fjord.

Tirsdagen i Roskilde

Legeplads og strand på Roskilde Camping - Pres din egen honning hos Snoremark, bag pandekager over bål og fri leg i naturen

Pres jeres egen honning hos Snoremark
Eftermiddagen kan bruges på en skøn familieaktivitet , når i kan presse jeres egen honning hos Snoremark Mjød i Gundsømagle. Der er åbent søndage og tirsdage for hold på 5 fra kl. 10.30 og hver time frem til kl.16.30. Herefter rig mulighed for at hygge sig med børnene ved bålpladserne hvor man kan hygge sig ved: bålsteder til at bage pandekager til sin honning, snobrød eller hvad man vil fri leg i området på gården gå på jagt efter bi-venlige planter  gåtur til Gundsømagle sø, hvor der er et fint fuglekikkertårn
Roskilde Camping lege-og naturområder
Har i brug for et sted med natur og god plads? Så kan i smutte forbi Roskilde Camping og nyde de mange og store udendørsarealer. Der er en dejlig børnevenlig badestrand, legeplads og hoppepude og ikke mindst et is-hus!

Hele ugen i Roskilde

På jagt efter Danmarks løver i Roskilde Domkirke
Alle hverdage kl. 11 i sommerferien kan familien trygt gå på jagt efter den danske løve med en af vores guider.
Viking for en dag!
Til og med 9. august kan I besøge Vikingeskibsmuseet i Roskilde og få 50 % på entreen. Her kan I mærke, dufte og se med alle jeres sanser, når museet åbner op for sommerferie aktiviteterne. Duften af frisk trætjære fylder luften og man kan møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan de genskaber vikingeskibene som vikingerne gjorde det.
Himmelsøen - Rent badeeventyr
Lad dig overraske af denne gemte perle, hvor du kan gå på vandet! Den store sø befinder sig smukt mellem vildtvoksende natur og skøn udsigt. Ved Himmelsøen kan du bade fra den 140 meter lange flydebro eller hoppe i bølgen blå fra den fine sandstrand.  Den store grundvandssø har en maks. dybde på 11 meter og måler 2 km rundt om søen, hvor man kan vandre på skønne stier. Ved søen finder du desuden en stor badestrand med shelter- og bålplads.