Fed familieferie ved Fjorden

Guide: Fed familieferie ved fjorden

Foto: Thomas Mahler

Oplev Roskilde med børn eller børnebørn, de små eller store – vi har sammensat en fed guide til inspiration til ferien i Roskilde. Der er fuld fart på oplevelserne men også tid til rolig udendørs leg, læring og kreative workshops med fordybelse.

Bestil Her

Søndagen i Roskilde:

Kør med på Hedelands Veteranbane
Besøg Hedelands Veteranbane hver søndag over sommeren. Første tog afgår 10.30 og sidste tog hjem er 16.09. Der køres to-togsdrift med i alt 8 afgange i begge retninger, det ene tog kører på damp og det andet på motor. Vi anbefaler at sætte mindst en time af på endestationen Fem Ege, så der er god tid til at slå sig løs på naturlegepladsen.
Børnevenlige restaurant Pipers hus
Søndage kl. 17.00 -18.30 er der restaurant kun for børnene på Pipers Hus – voksne ingen adgang. En unik madoplevelse for børn, hvor de får serveret en fast menu med rigtig mad, der udfordrer inkl. vand og økologisk saft fra Søbogård. Der er ingen voksne til at styre børnene, så de skal selv tage ansvaret og dialogen med tjenerne. Personalet præsenterer maden, og guider gæsterne i, hvordan man begår sig på en restaurant.

Mandagen i Roskilde

MANDAGSMADKLUB FOR BØRN
Synes dit barn det er sjovt at lave mad? Så er mandagsmadklubben lige sagen! Tilmeld børnene til en kulinarisk rejse sammen med Grundsmags dygtige madformidlere over 4 mandage, hvor vi laver mad fra forskellige dele af verden. Vi skal lave mad af lækre, friske råvarer og bruge ingredienser, børnene måske ikke arbejder med så tit. Og så skal vi snakke om madkulturer fra de forskellige verdenshjørner, samtidig med at vi dykker ned i forskellige smage og laver en masse mad sammen.

Hele ugen i Roskilde

En kongelig tidsrejse i Roskilde Domkirke
Udvalgte dage i oktober og november kan familien trygt gå med på en rundvisning i Roskilde domkirke og opleve en kongelig tidsrejse.
Viking for en dag!
Vikingeliv er årets tema for efteråret på Vikingeskibsmuseet. Hvad lavede vikingerne, når efteråret kom og skibene blev hevet på land for vinteren? I vikingetiden var efteråret en tid, hvor høsten skulle i hus, krigerne kom hjem fra togter, bådene skulle vedligeholdes og man skulle forberede vinterens komme. Dagene blev kortere og den mørke tid nærmede sig. Om aftenen samledes man om bålet, hvor historier om guder og helte fyldte tiden ud.
Tag på tur i Nationalpark Skjoldungernes Land
Nationalparkens aktører arrangerer events i efteråret. Du vil her kunne blive inspireret til en tur med guide og aktiviteter. Under Kategori kan du vælge hvilken type ture, der interesserer netop dig.