Solnedgang i kajak

Guide: NaTuren omkring Roskilde

Foto: Amfibius

Guide med inspiration for jer som vil nyde et aktivt liv i naturen og vil have kvalitetsoplevelser til lands og til vands i Nationalpark Skjoldungernesland som Roskilde er en del af.

Bestil Her

Dag 1

Roskildes er fyldt med vidunderlige naturoplevelser. Vi anbefaler herunder oplevelser når I er turister i Roskilde, og ønsker jer sommer og kvalitetsoplevelser sammen. I finder både skønne naturoplevelser, dem hvor I skal padle i kajak og inspiration til de oplevelser, som I kan lave på par-ferie. God fornøjelse!

Kajaktur på Roskilde Fjord 
Idag skal vi til lands - man kan nemlig  ikke holde ferie i Roskilde uden en tur på fjorden. Udvalgte onsdage og søndage i juli, august og september stævner Amfibius ud med kajakkerne i Roskilde Fjord. Enten ved kapellet og bådeklubben ved Sct.Hans Have eller fra Veddelev Havn. Turen går ud på fjorden i et tempo der bestemmes af vejret og deltagerne. Nogle af turene er solnedgangsture og andre går ud til Ringøen, hvis facon stadig er et mysterium. Øen er yngleplads for utallige fugle.

Dag 2

Lynghøjsøerne rundt med guide
Udvalgte torsdage over sommeren kan I komme med på vandretur rundt om de tre Lynghøjsøer og gennem Hyrdehøj Skov med Trek ViaPia. Guiden vil fortælle om naturen netop nu, der er særligt sommerfugle i sommerperioden. Her er masser af flint og andre stenarter hele året, der fortæller om isens vandring i istiden. Vi ser også på urter til snaps og madlavning og I vil lære om regler for indsamling. Der er undervejs mulighed for en svømmetur i Lyngager sø, så tag badetøj og håndklæde med.
Spis middag på Roswell
Turen med TrekviaPia slutter hvor den startede kl. 18.30 – herfra kan I enten besøge en af Roskildes mange restauranter i byen, eller besøge Comwell Roskildes skønne middagsrestaurant og få en god middag i restauranten Roswell. Comwell er omgivet af grønne områder, så der er rig mulighed for, at nyde den friske luft og udsigten. Her kan I nyde smagen af nordiskinspirerede retter med fokus på årstidernes friske råvarer. Tillader vejret det, tilbydes udeservering på en af de skønne terrasser.

Dag 3

Roskildes er fyldt med vidunderlige naturoplevelser. Brug dagen i Roskilde på landsiden, med en skøn tur langs Roskilde havn, Roskilde Fjord og videre ud af Kællingehaven til Sct. Hans have, som er en grøn oase. 

Sct Hans Have - en grøn oase
Fredage, lørdage og søndage hele sommeren kan man besøge den grønne oase Sct. Hans Have. Besøg den hyggelige cafe og drivhus, hvor man kan købe frokost, og det kan være godt at få noget at styrke sig på inden I går på opdagelse i parken, der er udgangspunkt for en vandretur gennem otte forskellige grønne rum. Oplev områdernes forskellige kvaliteter og mærk, hvordan naturen kan virke både underholdende, afstressende, vild og beroligende. Det er også muligt at blive og slappe af i de grønne omgivelser i Sct. Hans Have, der er indrettet med særlig fokus på ro og restitution. Hvis det regner kan man nyde sin kaffe og hjemmebagte kage under vin- figen- og mandeltræer i drivhuset.

Dag 4

Kom med på tur med lokal guide ad kendte, og mindre kendte, stier i Nationalpark Skjoldungernesland

Guidet vandretur ad Skjoldungestien
Udvalgte søndage og med tidlig afgang kl. 8.45 fra Roskilde Havn skal I ud på en guidet vandretur ad Skjoldungestien. En hyggelig og aktiv tur i Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor vi krydser igennem Boserup skov, går over landskabet via Svogerslev, videre til den gamle by i Lejre med Konge-hallerne, skibssætningen og Gl. Kongsgaard.  De lokale guider sikre nydelse og krydrer turen med indblik i lokale steder og historier. Undervejs kommer vi forbi natur, søer og velbevarede landsbyer.
Frokost hos Herthadalen
Vandreturen slutter hos Restaurant Herthadalen i skoven. I bliver budt ind i de fantastiske rammer og får en introduktion til stedet, historien og den skønne frokost af lokale råvarer fra Fjordlandet efter sæsonen. Herthadalen holder restauranten åben indtil 01. August.  FROKOST  kl. 12-16 (Tirsdag til Søndag) samt  AFTEN  kl. 18-23 (Fredag til Lørdag)

Overnat på Comwell Roskilde

Nyd udsigten på Comwell Roskilde
Comwell Roskilde ligger ved Roskilde Fjord med udsigt over vandet. Værelserne hos Comwell har udsigt til Roskilde Fjord eller grønne omgivelser og er indrettet i lyse og nordiske farver med moderne møbler. Hotellet er perfekt for en weekendtur eller skøn og aktiv sommerferie.