Solnedgang i kajak

Guide: NaTuren omkring Roskilde

Foto: Amfibius

Guide med inspiration for jer som vil nyde et aktivt liv i naturen og vil have kvalitetsoplevelser i Nationalpark Skjoldungernesland som Roskilde er en del af.

Dag 1

Roskildes er fyldt med vidunderlige naturoplevelser. Vi anbefaler herunder oplevelser når I er turister i Roskilde, og ønsker jer efterår og kvalitetsoplevelser sammen. I finder skønne naturoplevelser, rundt omkring Roskilde fjord. God fornøjelse!

Just another sleep-over in Roskilde
Er du interesseret i udendørs aktiviteter, og især tilflugtssteder i skov og ved Fjord? I shelterpladser og anderledes overnatningsformer? Hvor du kan tage familien eller venner under armen og få oplevelser i naturen? Så læs med her og lad os inspirere til endnu mere outdoor-tid i Roskildes skønne natur.

Dag 2

Naturen ved Store Kattinge sø med guide
Igennem oktober og november kan I komme med på vandretur rundt i Roskilde og opleve naturen, samt lokale forretninger med Trek ViaPia. Guiden vil fortælle om naturen netop nu, hvor frøstande kan indsamles til dekorationer. Ved Store Kattinge sø ses fugletårnet og derfra kan man se de mange ænder, som samler sig her.
Spis middag på Roswell
Efter en tur i naturen kan i besøge Comwell Roskildes skønne middagsrestaurant og få en god middag i restauranten Roswell. Comwell er omgivet af grønne områder, så der er rig mulighed for, at nyde den friske luft og udsigten. Her kan I nyde smagen af nordiskinspirerede retter med fokus på årstidernes friske råvarer. Tillader vejret det, tilbydes udeservering på en af de skønne terrasser.

Dag 3

Roskildes er fyldt med vidunderlige naturoplevelser. Brug dagen i Roskilde på landsiden, med en skøn tur langs Roskilde havn, Roskilde Fjord og videre ud af Kællingehaven til Sct. Hans have, som er en grøn oase. 

Sct Hans Have - en grøn oase
Lørdage og søndage i efterårsferien kan man besøge den skønne oase Sct. Hans Have. Besøg den hyggelige cafe og drivhus, hvor man kan købe frokost, og det kan være godt at få noget at styrke sig på inden I går på opdagelse i parken, der er udgangspunkt for en vandretur gennem otte forskellige grønne rum. Oplev områdernes forskellige kvaliteter og mærk, hvordan naturen kan virke både underholdende, afstressende, vild og beroligende. Det er også muligt at blive og slappe af i de skønne omgivelser i Sct. Hans Have, der er indrettet med særlig fokus på ro og restitution. Hvis det regner kan man nyde sin kaffe og hjemmebagte kage under vin- figen- og mandeltræer i drivhuset.

Dag 4

Kom med på tur med lokal guide ad kendte, og mindre kendte, stier i Nationalpark Skjoldungernesland

Guidet vandretur ad Skjoldungestien
Udvalgte søndage og med tidlig afgang kl. 8.45 fra Roskilde Havn skal I ud på en guidet vandretur ad Skjoldungestien. En hyggelig og aktiv tur i Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor vi krydser igennem Boserup skov, går over landskabet via Svogerslev, videre til den gamle by i Lejre med Konge-hallerne, skibssætningen og Gl. Kongsgaard.  De lokale guider sikre nydelse og krydrer turen med indblik i lokale steder og historier. Undervejs kommer vi forbi natur, søer og velbevarede landsbyer.
Middag hos Herthadalen
Efter en vandretur vil en middag være oplagt og intet sted er mere oplagt end hos Restaurant Herthadalen, der er placeret i Skjoldungernes nationalpark. I løbet af efteråret byder Restaurant Herthadalen på forskellige menuer, hvor Mortensaften menuen starter sæson. Herefter vil der løbende være events som "Live jazz og cocktails".

Overnat på Comwell Roskilde

Nyd udsigten på Comwell Roskilde
Comwell Roskilde ligger ved Roskilde Fjord med udsigt over vandet. Værelserne hos Comwell har udsigt til Roskilde Fjord eller grønne omgivelser og er indrettet i lyse og nordiske farver med moderne møbler. Hotellet er perfekt for en weekendtur eller skøn og aktiv efterårsferie.