Mød håndværkeren | Vikingeskibsmuseet

Foto: VisitRoskilde
Begivenheder
Begivenheder
Som det eneste sted i verden, er Roskilde stedet at være, hvis du har lyst til at prøve at komme ombord på et ægte vikingeskib, opleve de originale vikingeskibe eller få en rotur på fjorden i traditionelle nordiske skibe
Adresse

Vindeboder 12

4000 Roskilde

Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på vikingetidens forskellige håndværk og børn og voksne kan opleve det ældgamle håndværk blive vakt til live.

Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du gå i krigertræning, møde smeden, reblæggeren eller jernudvinderen. 

25. - 26. juli: Krig, kamp og skarpe våben

Havde du mon overlevet i vikingetiden? Vikingekrigeren fremviser sine imponerende våben til de nysgerrige gæster og viser hvordan man bruger dem. De fleste vikingekrigere brugte spyd eller økse, men stormanden, eller de der havde været heldig på togt, kunne udstyre sig selv med et sværd. Se de fantastiske våben og få en snak med vores vikingekriger.

3. - 5. august: Reblæggerdage 

Skal man bygge et vikingeskib som Havhingsten, har man haft brug for 2 kilometer håndslået tovværk. Reblæggeren har derfor haft en vigtig rolle at spille, når vikingerne skulle udruste deres skibe.
Reblæggeren skal lave reb af sælskind, uld og hestehår til museets både.

3. - 7. august: Jernudvinding 

Få mestrer i dag den ældgamle kunst at udvinde jern. Få her et indblik i, hvordan vikingerne skaffede sig jern til værktøjer, våben og skibsnagler. Vikingerne hentede ikke jern fra Sverige og Norge, som mange tror. Nej, de udvandt det fra myremalm, der stadig kan findes i moser og vådområder den dag i dag. Herefter skulle malmen gennemgå en særlig proces, og ristes ved ekstrem varme i særlige ovne – noget der krævede stor erfaring. Vær med, når jernudvinderen laver råjern, og genopliver vikingernes gamle kunst.

5. - 7. august: Smededage

Vikingeskibsmuseets dygtige smed viser sine specielle teknikker frem for publikum, der kan komme helt tæt på den komplicerede - og mystiske - smedeteknik. I løbet af smededagene kan museets gæster få et særligt indblik i den svære kunst at håndtere det rødglødende jern: Oplev vikingeskibsmuseets dygtige smed forme skibsnagler og få en snak med smeden om den spændende proces at formgive det glødende jern til nagler og værktøj.
De ivrige kan give en hånd med ved blæsebælgen. 

 

 

Få 50% rabat på din entrébillet til museet - se mere her

Adresse

Vindeboder 12

4000 Roskilde

Åbningstider

27 Jun 20 / 31 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

10:00 - 17:00

Sidst opdateret af