Roskilde domkirke Dronning Margrete 1 sarkofag

Guide: Rolige dage i Roskilde

Foto: Roskilde domkirke

Roskilde er et mekka af forskellige oplevelser, for jer, som vil nyde sommeren og få kvalitetsoplevelser i den historiske Domkirkeby.

Bestil Her

Dag 1

Hvor skal I tage hen, når I har brug for at puste lidt ud i en grøn oase, opleve Roskilde Fjord fra vandsiden, eller få en bid spændende danmarkshistorie? Vi anbefaler her en række skønne oplevelser til feriedagene i Roskilde. I kan fx leje cykler hos Roskilde cykelcenter eller på hotellet hvor i bor, så I lettere kan komme rundt i byen. 

I denne guide anbefaler vi oplevelser og mindre udflugter, hvor I roligt kan slappe af og nyde sommeren i Roskilde

OPLEV MUSICON
Start fx turen til Roskilde med at lære byen nærmere at kende, med en tur gennem Roskildes hippe kulturkvarter Musicon. Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde, der ligger på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. Musicon er en spændende og attraktiv bydel som bestemt er værd at besøge for lokal øl eller kaffe!

I kan også gå en tur i det historiske Roskilde med en gåtur til Sankt Jørgensbjerg. Hvis i går en tur her, og ned til Roskilde Havn, og videre ud af Kællingehaven rammer i naturstierne og til sidst Sct. hans Have. Dette område lige ved Roskilde Fjord er et skønt sted til en rolig gåtur på en lun sommerdag.

Oasen - Sct. Hans Have
Besøg Sct. Hans Have fredage, lørdage og søndage og tag en kop kaffe eller forfriskende lemonade i den lille cafe. Herefter kan i gå en tur gennem otte forskellige grønne rum. Oplev områdernes forskellige kvaliteter og mærk, hvordan naturen kan virke både underholdende, afstressende, vild og beroligende. Gå en længere tur til Boserup på ca. 6. km.
Restaurant Mumm  - en unik aftenperle
På den første aften i Roskilde kan i slutte dagen af med en udsøgt middag på Restaurant Mumm, som er en unik og intim restaurantoplevelse med fokus på lokale og økologiske råvarer. Mumm ligger i hjertet af Roskilde, tæt ved Roskilde Domkirke i en af byens ældste gader, Karen Olsdatter Stræde. Hos Mumm hentes inspirationen fra det nordiske, franske og spanske moderne køkken.

Dag 2

Sov længe i den gode hotelseng, og nyd morgenmaden i ro og mag. Denne guide giver jer ro og afslapning på jeres ferie, for det skal der også være plads til en gang imellem. I kan besøge Roskilde Domkirke som er på UNESCOs Verdensarvsliste, eller tage en tur på Veddelev havn og sejle i kajak på Roskilde Fjord og nyde solnedgangen.

Besøg de kongelige kirkerum
Besøg Roskilde Domkirke og lad en højtidelig stilhed sænke sig i de hvælvede kirkerum, hvor Danmarks konger og dronninger hviler.
Kajaktur og bobler i solnedgangen
De lyse nætter betyder en sen solnedgang på fjorden. Udvalgte onsdage i Juli og august kan man komme med ud og opleve solnedgangen i kajak med Amfibius fra Veddelev Havn. Først får I en kort intro til at ro kajakkerne og sikkerheden. Vi ror ud på fjorden i et tempo, der bestemmes af vejret og deltagerne. Når vi har nydt et glas bobler, mens solen går ned, ror vi tilbage i tusmørket.

Dag 3

Roskilde har alt hvad hjerter ellers begærer på de skønne danske sommerdage. På jeres tredje dag kan I ose i Roskildes gamle fine hovedgade, drikke kaffe på en af de mange cafeer, se på samtidskunst eller følge VisitRoskildes nye galleri-brochure rundt til lokale kunstnere og håndværksteder i byen.

Besøg det gule palæ
Museet for Samtidskunst i det smukke barokpalæ fra 1730’erne er klar til et besøg om formiddagen. Skiftende udstillinger af danske og internationale samtidskunstnere pryder rummene i den historiske bygning, hvor Danmarks Grundlov blev underskrevet i 1849.
Torvedage, gågade eller RO's Torv
Eftermiddagen er der rig mulighed at ose i Roskildes skønne gågade, stå tidligt op og køb unikke fund på Torvedagene på Stændertorvet hver onsdag og lørdag, eller besøg det smukke Ro’s Torv. I Roskilde bugner det også med gallerier samt flotte og unikke souvenirs, som du kan købe på byens attraktioner og museer.

Overnatning på Scandic Roskilde Park

Scandic Roskilde Park
Overnatter i fx på Scandic Roskilde Park, kan i sove længe i den gode hotelseng, og nyd morgenmaden i ro og mag. Scandic Roskilde Park ligger ved Roskild Ring, hvor lyden dog for længst er forstummet efter brølende motorkøretøjer i ræs på Ringen. Herfra kan i starte opholdet i Roskilde med en skøn og rolig gåtur gennem Roskilde Ring Park ind til byen eller ud gennem Roskildes nye hippe bydel Musicon.