Roskilde domkirke Dronning Margrete 1 sarkofag

Guide: Rolige dage i Roskilde

Foto: Roskilde domkirke

Roskilde er et mekka af forskellige oplevelser, for jer, som vil nyde efteråret og få kvalitetsoplevelser i den historiske Domkirkeby.

Dag 1

Hvor skal I tage hen, når I har brug for at puste lidt ud i en skøn oase, opleve Roskilde Fjord fra vandsiden, eller få en bid spændende danmarkshistorie? Vi anbefaler her en række skønne oplevelser til feriedagene i Roskilde. I kan fx leje cykler hos Roskilde cykelcenter eller på hotellet, hvor i bor, så I lettere kan komme rundt i byen. 

I denne guide anbefaler vi oplevelser og mindre udflugter, hvor I roligt kan slappe af og nyde efteråret i Roskilde

OPLEV MUSICON
Start fx turen til Roskilde med at lære byen nærmere at kende, med en tur gennem Roskildes hippe kulturkvarter Musicon. Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde, der ligger på et areal, der tidligere rummede en betonvarefabrik. Musicon er en spændende og attraktiv bydel som bestemt er værd at besøge for lokal øl eller kaffe!

I kan også gå en tur i det historiske Roskilde med en gåtur til Sankt Jørgensbjerg. Hvis i går en tur her, og ned til Roskilde Havn, og videre ud af Kællingehaven rammer i naturstierne og til sidst Sct. hans Have. Dette område lige ved Roskilde Fjord er et skønt sted til en rolig gåtur på en skøn efterårsdag.

Oasen - Sct. Hans Have
Lørdage og søndage i efterårsferien kan man besøge den skønne oase Sct. Hans Have. Besøg den hyggelige cafe og drivhus, hvor man kan købe frokost, og det kan være godt at få noget at styrke sig på inden I går på opdagelse i parken, der er udgangspunkt for en vandretur gennem otte forskellige grønne rum. Oplev områdernes forskellige kvaliteter og mærk, hvordan naturen kan virke både underholdende, afstressende, vild og beroligende. Det er også muligt at blive og slappe af i de skønne omgivelser i Sct. Hans Have, der er indrettet med særlig fokus på ro og restitution. Hvis det regner kan man nyde sin kaffe og hjemmebagte kage under vin- figen- og mandeltræer i drivhuset.
Restaurant Mumm  - en unik aftenperle
På den første aften i Roskilde kan i slutte dagen af med en udsøgt middag på Restaurant Mumm, som er en unik og intim restaurantoplevelse med fokus på lokale og økologiske råvarer. Mumm ligger i hjertet af Roskilde, tæt ved Roskilde Domkirke i en af byens ældste gader, Karen Olsdatter Stræde. Hos Mumm hentes inspirationen fra det nordiske, franske og spanske moderne køkken.

Dag 2

Sov længe i den gode hotelseng, og nyd morgenmaden i ro og mag. Denne guide giver jer ro og afslapning på jeres ferie, for det skal der også være plads til en gang imellem. I kan besøge Roskilde Domkirke som er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Besøg de kongelige kirkerum
Besøg Roskilde Domkirke og lad en højtidelig stilhed sænke sig i de hvælvede kirkerum, hvor Danmarks konger og dronninger hviler.

Dag 3

Roskilde har alt hvad hjerter ellers begærer på de skønne danske efterårsdage. På jeres tredje dag kan I ose i Roskildes gamle fine hovedgade, drikke kaffe på en af de mange cafeer, se på samtidskunst eller følge VisitRoskildes nye galleri-brochure rundt til lokale kunstnere og håndværksteder i byen.

Besøg det gule palæ
Museet for Samtidskunst i det smukke barokpalæ fra 1730’erne er klar til et besøg om formiddagen. Skiftende udstillinger af danske og internationale samtidskunstnere pryder rummene i den historiske bygning, hvor Danmarks Grundlov blev underskrevet i 1849.
Torvedage, gågade eller RO's Torv
Eftermiddagen er der rig mulighed at ose i Roskildes skønne gågade, stå tidligt op og køb unikke fund på Torvedagene på Stændertorvet hver onsdag og lørdag, eller besøg det smukke Ro’s Torv. I Roskilde bugner det også med gallerier samt flotte og unikke souvenirs, som du kan købe på byens attraktioner og museer.

Overnatning på Scandic Roskilde Park

Scandic Roskilde Park
Overnatter i fx på Scandic Roskilde Park, kan i sove længe i den gode hotelseng, og nyd morgenmaden i ro og mag. Scandic Roskilde Park ligger ved Roskild Ring, hvor lyden dog for længst er forstummet efter brølende motorkøretøjer i ræs på Ringen. Herfra kan i starte opholdet i Roskilde med en skøn og rolig gåtur gennem Roskilde Ring Park ind til byen eller ud gennem Roskildes nye hippe bydel Musicon.