Roskilde Domkirke - UNESCO verdensarv

Den pragtfulde røde teglstenskatedral med de slanke spir og mange kongegrave anses for et at Danmarks vigtigste bygningsmonumenter. Roskilde Domkirke er et enestående bygningsværk. Med sin lange historie og mange kapeller er domkirken en vandring i næsten 1000 års Danmarkshistorie og Europæisk arkitekturhistorie. Roskilde Domkirke er UNESCO verdensarv.

Roskilde Domkirke kan trække sin historie så langt tilbage som vikingekongen Harald Blåtand. Han menes at være begravet i kirken omkring 987. Den nuværende kirke blev påbegyndt i 1170. Kirken er en af de første gotiske kirkebygninger i Skandinavien og giver med sine himmelstræbende hvælv og store vinduer et fantastisk indtryk af gotikkens tanker om at skabe kirker fyldt med lys. Med sine mange kongelige kapeller opført i hver deres arkitekturstil, bliver et besøg i Roskilde Domkirke til en arkitekturhistorisk rejse.

Kongeslægtens gravkirke
I Roskilde Domkirke ligger 39 konger og dronninger begravet i smukt udførte sarkofager og kister fra middelalderen og helt frem til i dag. Under besøget i domkirken kan du se, hvordan Danmarks nuværende dronning, Margrete 2. har tænkt sig at blive stedt til hvile i et gravmæle, der markant adskiller sig fra forgængerne.  

Besøg
Skal du besøge Domkirken kan du som regel være sikker på, at domkirken har åben mandag og onsdag (hele dagen), samt tirsdag, torsdag og fredag indtil kl 13.00. 

1. marts – 30. april: 10-16
1. maj – 31. maj: 10-17
1. juni – 31. august: 10-18
1. september – 30. september: 10-17
2. oktober – 1. marts: 10-16
 

Introduktion tilDomkirken

Efter massiv efterspørgsel tilbyder vi nu gratis korte introduktioner til Domkirkenshistorie. Det er på hverdage fra maj til oktober kl. 13. på dansk og kl 14. på engelsk. Vi giver dig et overblik overDomkirkenshistorie, hvorfor de røde mursten erverdensarv, udpeger de vigtigstekongegraveog arkitekturens skævheder.

Introduktionerne starter vedkongeporten. Det er gratis, når entréen er betalt

 

Gudstjenester
Roskilde Domkirke fungerer som en sognekirke og turistattraktion og er ramme om mange gudstjenester og kirkelige handlinger. Turister er velkomne til at deltage i de åbne kirkelige handlinger. Ændringer i åbningstider kan ske med en uges varsel, og det er derfor vigtigt at orientere sig før et besøg i Roskilde Domkirke

 

 

Del denne side


Adresse & kontakt:

Domkirkepladsen 3,
4000 Roskilde
+ 4546351624
post(at)roskildedomkirke.dk

Hjemmeside

Priser

Voksne:

60 DKK

Børn & unge (0-17 år):

Gratis

Pensionister & studerende:

40 DKK

Grupper (mindst 10 personer):

40 DKK pr. person

Årskort: 150 DKK

Fri adgang for kortholderen + ledsager

Copenhagen Card:

Fri adgang

Entrébetalingen til Roskilde Domkirke inkluderer en guidebog på 48 sider.

Har du børn med, kan I få udleveret vores børneskattejagt i Våbenhuset.