Tid til fordybelse og oplevelser i Roskildes enestående natur

Velkommen ud i naturen omkring Roskilde. Alle årstider byder på farver, flora og fauna som du kan gå på opdagelse i og udforske. 

Få ideer og inspiration til selv at udforske nationalparken.  Boserup Skov er en del af Nationalpark Skjoldungernesland og er et af de mest besøgte naturområder ved Roskilde. Det er der mange gode grunde til, for Boserup Skov er skøn at besøge hele året rundt. Lige nu er det tidlige forår at opleve overalt.

Boserup Skov - Et flor af dansk natur

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. I foråret dækkes skovbunden de smukke forårsbebudere, anemonerne og fuglene begynder at kvidre.

Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. 

Troldænder i nationalparken

Udflugtsmål i Nationalparken

Foråret kommer snigende og det betyder frisk luft og røde kinder. Vi giver her inspiration til aktivieter i Nationalparken Skjoldungernes land. 

7 grunde til at hoppe på cyklen og opleve Roskilde

Vi har samlet 7 cykelruter, hvor du kan få vind i håret, røde kinder og opleve Roskilde og omegn på cykel. Hop op på cyklen og oplev naturen - Rigtig god fornøjelse! 

Vandrestier i Vikingernes fodspor

Snør vandreskoene og følg i vikingernes fodspor! Oplev den smukke natur i Roskilde samtidig med du får motion og frisk luft.

Boserupskov natur lejrplads

Boserup Skov naturlejrplads ligger i den nordlige del af skoven lige ud til Roskilde Fjord. Her findes grillplads, bord og bænk samt areal til teltslagning.

Boserupgård Naturcenter

Ved Traktørstedet på Boserupgård Naturcenter kan du møde Roskilde Kommunes skovhjælpere eller holde en pause på skovturen, og få lidt godt at spise. Naturcentret er centrum for naturvejledning i området med tilbud til skoleklasser, foreninger og skovgæster. Du kan frit benytte deres bålplads med borde bænke og legepladsen med gynger.

GUIDET TUR: 'Anemonesporet' i Boserup Skov

Foråret lurer lige om hjørnet, og i Boserup Skov ser vi allerede de første forårstegn. VisitRoskilde inviterer i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land på en guidet tur på ’anemonesporet’.

Oversigt over seværdigheder i Skoldungernes land

Nationalpark Skjoldungernes Land rummer en rigdom af natur- og kulturhistoriske værdier. Her på siden er anbefalet nogle besøgssteder og udflugtsmål i Roskilde kommune

KONKURRENCE: #Anemonesporet i Boserup Skov

VisitRoskilde inviterede henover påsken, på to guidede anemoneture i Boserup Skov. Sideløbende har VisitRoskilde kørt en fotokonkurrence på Instagram. Se vinderen her