Værktøjskassen

Værktøjskassen

Den kæmpestore værktøjskasse er et typisk Thomas Dambo-værk. Sjovt, kreativt og naturligvis bygget af genbrugsmaterialer. Værket leder tankerne hen på eventyrernes forunderlige univers med kæmper og dværge – og minder os om, at meget i verden er større end os mennesker. Med sin overdimensionerede størrelse udtrykker værktøjskassen også, at affald ikke bare er affald. Det kan genbruges og forvandles til eventyrlige ting, der fascinerer og tryllebinder både store og små.
Thomas Dambo byggede værktøjskassen i forbindelse med åbningen af en ny Bauhaus butik i Valby i 2017. Værket er sidenhen doneret af Bauhaus til Go Orange – RE.USED. 

Thomas Dambo:

Thomas Dambo er en anerkendt kunstner og designer, der laver alt fra møbler og scenografi til store og små kunstinstallationer og skulpturer – alt sammen ud af genbrugsmaterialer.
Han har altid elsket at bygge – og startede allerede i en tidlig alder med at bygge sæbekassebiler og store træhuse ud af affaldstræ, som han fandt rundt om i barndomskvarteret i Odense.

Efter gymnasiet begyndte Thomas Dambo at læse til tømrer, men gik hurtigt træt i det til tider ensformige arbejde. Han valgte derfor en mere kreativ vej og søgte ind på Kolding Designskole, hvor han genopdagede kærligheden til at bygge i genbrugsmaterialer.

Han fik især øjnene op for, hvor meget træ, der dagligt blev smidt ud på de nærliggende byggepladser. Og da han en dag faldt over en stor container fyldt med næsten ubrugt krydsfiner, fik han idéen til sit første store street art projekt “Happy City Birds”.

Siden da har Thomas lavet og opsat mere end 4000 fuglehuse af genbrugstræ rundt omkring i verden.
Efter afgangseksamen fra Kolding Designskole startede han værksted op i København for at drive egen virksomhed og udleve sin passion som street artist.

Han er i dag anerkendt på verdensplan for sine store genbrugsskulpturer og -installationer, Happy City Birds-projekter og den interaktive pixel-installation Happy Wall. 

Thomas Dambo holder desuden foredrag om temaet upcycling – og arrangerer workshops for bl.a. skoler og virksomheder, hvor han lærer folk at bygge ting med affald.

Del denne side

TIPI-HULERNE

Tipi-hulerne indbyder til leg og kreativ udfoldelse – og måske til leg med en du lige har mødt!  Træd ind og prøv selv!