Velkommen til Roskilde

- her bliver du klogere

Roskilde er en levende fortælling om vores ubrudte historie fra vikingetiden over middelalderen og til i dag. Kun 25. min. fra København findes alt fra kongegrave og imponerende arkitektur i den 800 år gamle Roskilde Domkirke - optaget på UNESCOs verdensarvsliste - til RAGNAROCKs interaktive udstillinger om pop, rock og ungdomskultur. I arbejdende værksteder på Vikingeskibsmuseet er du med til at genskabe historien - og det er dig, der trækker i årerne, når vikingeskibene skal ros ud af havnen. Idag er Roskilde en moderne by, med kunst og kulturoplevelser hele året rundt! Velkommen til alle tiders Roskilde - Velkommen til oplevelser med viden! 

MusiconOnsdage

Musicons kreative iværksættere og kulturaktører er gået sammen om at fylde onsdag eftermiddage og aftener med spændende kulturelle oplevelser, muligheder for shopping og lækre kulinariske fristelser. Kom til MusiconOnsdage alle onsdage frem til d. 21. august

Omvisning på roskilde museum

OVERSIGT: Roskildes museumsoplevelser

Roskilde er en historisk interessant by med mange muligheder for en stor museumsoplevelse!

Roskilde Domkirke - UNESCO verdensarv

Oplev 39 kongegrave i Roskildes smukke katedral - domkirkens arkitektoniske stilarter har bragt den på UNESCO's verdensarvsliste. Vi anbefaler varmt et besøg!

I vikingernes kølvand

Gå på opdagelse på Vikingeskibsmuseet i Roskilde og oplev de fem originale Skuldelev vikingeskibe, gå ombord på et rekonstrueret skib eller besøg et af de mange arbejdende værksteder.

Roskilde Museum

Roskilde Museum

Udforsk Roskildes kulturhistoriske museum om en af landets historisk mest betydningsfulde byer - Danmarks første hovedstad. 

Vikingeskib på Roskilde Fjord

Oplevelser på vandet - sejladser

Roskilde Fjord er et af Danmarks smukkeste og mest spændende fjordlandskaber med ægte dansk fjordidyl. Hele sommeren kan du komme med på sejlture i vikingeskibe, rutesejlads med M/S Svanen og en unik sejltur med Sagafjord! God tur på Roskilde fjord!

Roskildes historiske kilder

Der er tre temaer, du ofte støder på når du besøger Roskilde: Et historisk gadebillede, de berømte kilder som byen er grundlagt på – og fjorden kun få skridt fra centrum. Ta på opdagelse i Roskilde!

BOOK: Guide til en unik Roskilde rundvisning

Skal du arrangere et virksomhedsbesøg eller en privat oplevelse ud over det sædvanlige? Book en af turistbureauets professionelle guider...

 

 

Besøg den autentiske 1920'er købmand

I hjertet af Roskilde finder du Lützhøfts Købmandsgård fra 1892. Et levende museum for købmandshandel og købmandsliv og fungerer i dag også som en købmandshandel!

Roskilde Instagrammed @the.newborn

There are so many places to go, so many experiences awaiting... Where even to start? Let the local Daniel Overbeck guide you to his favorite gems in Roskilde... 

Roskilde Festival 2019

Roskilde Festival er Nordeuropas største kultur- og musikfestival og har eksisteret siden 1971. 

Årets største events i Roskilde

Her finder I inspiration til jeres besøg i Roskilde. Hele året emmer Roskilde af store events og besøgsværdige begivenheder. Om du er til festival, Dyrskue, Madfestival eller Lysfest, så kan du opleve det i Roskilde.

I Roskilde spiller det! Se alle musikevents

Fra nye toner til gamle favoritter. Musikken spiller fra spillestederne i weekenderne og musikken spiller fra Orange Scene på den store Roskilde Festival. Musikken i Roskilde spiller under tag og under åben himmel og for ung som for gammel!

Det sker i Roskilde

RAGNAROCK - Museum for pop, rock & ungdomskultur

RAGNAROCK er et spændende oplevelsescenter der tager os med på opdagelse i musikkens farverige historie. Du får historien om en ungdomsgeneration, der skaber sin helt egen kultur, kommunikerer globalt gennem musikken og får enorm indflydelse på samfundsudviklingen.

Kunst og kultur i Roskilde

Kunst- og kulturoplevelser

Roskilde er fyldt med kunst og kultur-oplevelser for alle. På Museet for samtidskunst bliver man udfordret af de nyeste kunstformer, og i byens smalle stræder ligger flere spændende gallerier.

Musicon - Rabalder for alle

Rabalderparken er for skatere, for jer der bare vil gå en tur gennem parken, hoppe på trampoliner, bruge fitness redskaber og hængekøjer, mens der ved bakkerne er grillpladser og hængeud-steder.

Rabalder festival

Kom med d. 25. august når der er Rabalder festival! Rabalderstræde byder på musik, dans/teater, mad, gadeidræt, iværksætteri, åbent hus og meget mere når Musicon inviterer til kulturfestival

Aktivitetskalender: Det sker i Roskilde!

Se hvad der sker i Roskilde. Der foregår en række events for både børn og voksne. Søg i vores aktivitetskalender!