Træf for klassiske biler

Der er altid en god grund til at blive lidt længere i Roskilde. En af dem er det ugentlige træf for klassiske- og veteranbiler ved Roskilde Rådhus. Hver torsdag aften fra april til oktober forvandler parkeringspladsen sig til et farverigt skue, der er ren guf for bilentusiaster og andre med benzin i blodet. Her finder du både rappe retro-sportsvogne, funklende flydere, beskedne hverdagsbiler fra tidligere tider og ’rullende bilprojekter’. Fælles for bilerne er, at de har minimum 25 år på bagen og stadig kører.

Biltræffet startede tilfældigt som et privat initiativ i 2005, da et lokalt ægtepar, Anne og Jakob Leth, var en tur på Roskilde Havn i deres egen klassiske bil. De fik lyst til at mødes med andre med samme passion, spredte ordet – og snart var to biler blevet til mange. Faktisk så mange, at du i dag kan tælle helt op til 500 biler på en lun sommeraften. Så der er masser af kulørte klassikere og ’veteraner’ at se på – og rig mulighed for at få en god snak med de stolte bilejere.

Snup også en hjemmelavet hotdog hos ’Pølsebrødet’ – en gammel VW (naturligvis), der er ombygget til mobil pølsevogn.

Du kan opleve biltræffet hver torsdag kl. 19–21 fra april til og med september. Kom gerne i god tid, så du når at opleve det spektakulære syn, når de mange ’oldies’ cruiser rundt. 

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Rådhusbuen
Roskilde Rådhus
4000 Roskilde

Fakta

  • Type

    • Anden begivenhed

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.089136270989
Latitude : 55.634048817106