Velkommen til Danmarks første hovedstad


Du mærker den overalt. Historiens vingesus. For sporene fra Roskildes storhedstid som Danmarks første hovedstad og centrum for både kongemagt og kirke er synlige overalt.

Ifølge sagnet blev Roskilde grundlagt af Kong Ro omkring kilderne i byen – deraf navnet Ros Kilde. Senere slog vikingekongen Harald Blåtand sig ned her og byggede byens første kirke af træ. Og da Biskop Absalon lagde første mursten til Roskilde Domkirke var byen allerede en af Nordeuropas største og vigtigste metropoler med op mod 10.000 indbyggere.

Der er sket meget siden da. Hovedstaden er rykket længere mod øst, men Roskilde er stadig kongeslægtens foretrukne ’hvilested’ med ikke mindre end 39 kongelige gravmonumenter i Roskilde Domkirke. Roskilde er i dag den moderne handelsby med en stærk historisk forankring. Det kommer til udtryk i både vikingeskibe, middelalderby, hellige kilder, munkeklostre, gravhøje – og en domkirke, der er verdensarv! Og så bør vi måske også nævne, at du fra Roskilde har en storslået udsigt over Roskilde Fjord – vikingernes vandvej ud mod resten af verden.

Velkommen til Roskilde!

Del denne side

Opdateret af:

VisitRoskilde louise@visitroskilde
 

Kontakt

Adresse

Stændertorvet 1
4000 Roskilde

Telefon

+45 46316565

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.0802039
Latitude : 55.6411991